Nationala

5 nume noi » Piţurcă schimbă jumătate de echipă pentru partida decisivă cu Franţa

Moți și Ovidiu Petre (dreapta) se pregătesc sub privirile secundului Gabi Boldici pentru întîlnirea cu Ribery

Articol de Radu Oprişan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cu Franţa vor intra Săpunaru, Moţi, Nicoliţă, Bourceanu şi Ovidiu Petre. Marica şi Galamaz află azi în ce situaţie medicală sînt, iar Costin Lazăr şi Raţ speră să se simtă la fel de bine şi azi


Chiar dacă Victor Piţurcă e decis deja să facă minimum cinci schimbări pentru meciul cu Franţa, antrenamentul programat aseară la Mogoşoaia a fost unul tipic de a doua zi după meci. Titularii din meciul cu Luxemburg, alergare uşoară, accidentaţii, pe margine, fostele rezerve, program normal. Aşadar, Săpunaru, Moţi, Nicoliţă, Bourceanu şi Ovidiu Petre nu au intrat încă în linie dreaptă.

Noua formulă a lui Piţi pentru Franţa e dictată de suspendări, indisponibilităţi ori idei de ordin tactic.

Selecţionerul vrea să joace într-un sistem 4-2-3-1, cu Bourceanu şi Ovidiu Petre închizători, pentru a căpăta un plus de forţă. Moţi intră în locul accidentatului Galamaz, Săpunaru revine după suspendare, iar Nicoliţă îi ia locul lui Torje, care stă pentru cartonaşe galbene.

Piţi haiosul
Alergarea uşoară a celor care au fost titulari cu Luxemburg a avut un protagonist neobişnuit. Mai cu seamă prin atitudine. La a doua tură de teren prin faţa băncilor de rezerve, grupului i s-a adăugat şi Piţurcă. Uşor "cocoşat", parcă să nu fie observat din tribune, făcînd poante ca şi cum s-ar feri de un selecţioner imaginar.

Marica: "Nu pot să calc, mai vedem ce-o fi"
Ciprian Marica nu s-a pregătit ieri alături de colegii săi. A făcut plimbări lungi împreună cu unul dintre masori, apoi exerciţii de gimnastică. Cînd a părăsit terenul, după o oră de la începutul antrenamentului, mergea cu greutate: "Am un soi de tendinită la metatarsianul piciorului stîng, abia pot să calc. Vedem în următoarele ore ce-o fi", a spus atacantul "naţionalei".

Galamaz trist, Lazăr OK, Raţ la discuţii
Nici Galamaz nu s-a pregătit aseară alături de colegii săi, dar mirarea a fost că este încă la Mogoşoaia. Accidentat şi înlocuit în minutul 62 al meciului cu Luxemburg, el pare ieşit total din schemă. De altfel, ieri a fost chemat în completare timişoreanul Luchin, care a fost primit bine, mai cu seamă de foştii săi colegi Zicu, Pantilimon şi Bourceanu.

Galamaz, echipat ca de antrenament, dar cu şlapi în picioare, a stat mult de vorbă cu medicul Pompiliu Popescu. "Nu îmi dau seama ce voi face, aştept orele următoare să vedem ce va fi". În schimb, Costin Lazăr, suspect de entorsă la glezna stîngă, s-a antrenat normal.

Finalul şedinţei de pregătire l-a găsit pe Raţ la discuţii cu Victor Piţurcă pe tema unor mai vechi probleme la genunchi: "De regulă, a doua şi a treia zi după meci simt dureri. Mai ales la ruperile de ritm. Sper să fie OK", i-a spus Raţ selecţionerului.

Goniţi de ţînţari
Antrenamentul programat de Piţurcă aseară a durat o oră. La final jucătorii au mai încins o miuţă, după care trebuia să se ţină o şedinţă de stretching, apoi recuperare. Pe la ora 20:10, "tricolorii" au căzut pradă unui atac agresiv al ţînţarilor. "Hai, renunţăm la stretching, dar toată lumea, fără excepţie, face recuperare!", a comandat secundul Eugen Neagoe.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.