Nationala

Antrenorul care ne-a dus la Mondialul din '70: "România face tot timpul meciuri mari «acasă»"

"Tricolorii" la primul antrenament pe Național Arena

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 05 septembrie 2011

Angelo Niculescu, tehnicianul care a calificat naţionala României la Mondialul din 1970, a prefaţat partida de mîine dintre selecţionata noastră şi reprezentativa similară a Franţei, spunînd că are mare încredere în "tricolori".

Fostul tehnician şi-a amintit de duelul din 1972 cu "cocoşii", atunci cînd reprezentativa noastră a obţinut ultimul succes în faţa echipei din Hexagon şi a spus că echipa de acum a lui Victor Piţurcă poate repeta performanţa.

"Sînt încrezător într-un rezultat mare! "Acasă" am prins zile bune cu adversari tari. Prezenţa Franţei ne va mobiliza! Aşa a fost şi în 1972, când i-am bătut cu 2-0. Atunci, şi noi aveam o echipă puternică", a spus Angelo Niculescu pentru Libertatea.

Mutu stă prost la capitolul educaţie
Fostul selecţioner nu a ratat ocazia să critice comportamentul lui Adrian Mutu, exclus de la naţională din cauza comportamentului extrasportiv. Angelo Niculescu l-a lăudat pentru Piţurcă pentru eliminarea "briliantului" din anturajul reprezentativei.

"Foarte bine i-a făcut! Dacă nu iei măsuri drastice, nu rezolvi nimic, Mutu nu are mustrări, stă prost la capitolul educaţie şi trebuie să se lovească de pragul de sus, ca să-l observe pe cel de jos. Deocamdată, e legat la ochi, iar vârsta nu-l apasă, pentru că, din punct de vedere al capacităţii de joc, stă bine. Ar trebui să profite de asta, dar, din păcate, el are "sete" şi vara, şi iarna!", a spus acesta.

România - Franţa, meci din preliminariile CE 2012, se joacă mîine, de la ora 21:30 şi va fi transmis în direct de TVR 1 şi DolceSport şi liveTEXT de gsp.ro, unde comentăm împreună.

Clasament Grupa D
1. Franţa 7 5 1 1 11-3 16p
2. Bosnia 7 4 1 2 10-7 13p
3. Belarus 8 3 3 2 6-4 12p
4. România 7 3 2 2 10-6 11p
5. Albania 6 2 2 2 4-6 8p
6. Luxemburg 8 0 1 7 1-15 1p

Ce meciuri mai sînt de jucat:
6 septembrie: ROMÂNIA - Franţa; Bosnia - Belarus; Luxemburg - Albania
7 octombrie: Bosnia - Luxemburg; ROMÂNIA - Belarus; Franţa - Albania
11 octombrie: Albania - ROMÂNIA; Franţa - Bosnia

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.