Nationala

FOTO Gazonul de pe National Arena a fost groaznic. Presa franceză ne face praf

+18 Foto
Gazonul de pe National Arena nu a rezistat mai mult de 10 minute. La finalul meciului acesta arata ca un "cîmp de cartofi", după descrierea presei franceze

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Toate publicaţiile au evidenţiat că, afectate şi de starea precară a terenului, ambele echipe au dezamăgit tare

N-a existat publicaţie importantă din Hexagon care să nu fi oferit on-line informaţii din meci. Tonul l-a dat "L'Equipe". Acesta şi-a lansat comentariul pe site încă de la ora locală 17:34 (un ceas mai tîrziu la noi). Primul comentariu a fost legat de inaugurarea "Naţional Arena". A venit apoi declaraţia lui Lloris, "sigur va fi atmosferă de sărbătoare", urmată de diverse note generale. Alte surse media au pornit către startul partidei.

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO INCREDIBILĂ CU STAREA ÎNGROZITOARE A GAZONULUI DE PE NAŢIONAL ARENA

"Gazonul a fost un cîmp de cartofi"

"Singura satisfacţie a noastră a fost că Franţa nu a pierdut un meci pe care nu au reuşit să-l câştige. Arena Naţională este un paradox. Cum poate un stadion de asemenea importanţă să aibă un gazon ca ăsta? Sigur, câmpul de cartofi pe care a evoluat naţionala Franţei nu poate explica în totalitate jocul oaspeţilor. Periculoşi mai ales pe contre, românii au fost total dezinteresaţi de posesia balonului", a scris L'Equipe.

"Joc afectat"
Şi jocul a început. Prima remarcă, generală, în minutul 2: "Gazonul e într-o stare proastă. Nu-i comod să te ţii pe picioare. Trebuie să te propteşti bine ca să pasezi". Consecinţa? "Francezii au debutat slab. Angajamentul românilor şi terenul îi perturbă" ("France Football").

Situaţia s-a agravat. "Gazonul e cu adevărat foarte degradat. Ambele echipe au mari dificultăţi în trasmiterea mingii", a scris "L'Equipe" (min. 17), completat de "Le Figaro": "Starea terenului afectează deja jocul. În curînd va deveni imposibil să se joace la sol".

"De lucru la pauză"
Între timp, s-a notat că "posesia e a Franţei, care nu are însă deloc ocazii", în faţa unor adversari "ce par mai mulţi". În plus, "Ce imprecizii în jocul francezilor! Pasele nu ajung la destinaţie. E o seară foarte liniştită pentru Tătăruşanu" (agenţia "sport24"). Totuşi, "în sfîrşit, chiar dacă fără viteză, oamenii lui Blanc fac să circule bine mingea" (min. 32, "Le Monde").

Insuficient. "Blanc e îngrijorat pe bancă. Formaţia sa nu găseşte soluţii pentru destabilizarea rivalilor", a indicat "France Football", iar "Le Monde" a anticipat: "Pierderea mingilor şi preluările aproximative se multiplică. Îngrijitorii terenului vor avea cu siguranţă multă treabă la pauză". Şi s-a intrat la vestiare "după o primă repriză insipidă, disputată pe o suprafaţă jalnică" ("Sport24").

"Un bun Luchin"
La reluare, "deşi se neutralizează, ambele echipe sînt mai active, pornite spre atac, în special Franţa. Ritmul a crescut". Bile negre: "Valbuena nu se vede, Ribery e izolat, bine păzit de un bun Luchin" ("France Football").

Nimic esenţial nu avea să se mai întîmple. Concluzia: "Meci slab, cum rar s-a văzut. De uitat! Franţa încă tremură, România, care nu a arătat mai nimic, nu prea are de ce".

France Soir a comentat că "slabi tehnic şi apatici, francezii au smuls un egal amărât pe un gazon dezastruos". "Un 0-0 care nu li se potriveşte. Pe un teren care arăta ca un câmp de cartofi după un sfert de oră de joc, Franţa n-a părut prea decisă să ia cele trei puncte.

"Gazon blestemat", a titrat L'Express: "Sub crampoanele jucătorilor, gazonul s-a rupt, arătând mai degrabă ca o grădină presărată cu muşuroaie de cârtiţe".

Nici ziarul 20 minutes nu a fost mai indulgent cu starea gazonului de pe Naţional Arena: "Terenul a fost un adevărat câmp de cartofi", a scris publicaţia franceză.

"Terenul a fost impracticabil. Cele două echipe s-au chinuit să ofere spectacol"
"L'Equipe", ziar francez

"Joc ilogic, nimic ofensiv. Şi gazonul, dramatic, nu e singurul responsabil"
"Le Monde", ziar francez

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.