Nationala

Vinovatul pentru gazonul de pe Naţional Arena explică: "Era pus pentru Argentina"

Antrenamentul echipei reprezentative pe stadionul Național

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 08 septembrie 2011

Acuzat din toate părţile că a stricat ziua de sărbătoare a fotbalului românesc, inaugurarea Naţional Arena, Adrian Oprişan a oferit primele declaraţii după scandalul de la meciul cu Franţa. Acesta a spus că suprafaţa de joc a fost montată special pentru meciul cu Argentina, iar temperaturile foarte mari au dus la degradarea sa.

Conform administratorului firmei care a montat gazonul de pe Naţional Arena, acesta a fost montat foarte tîrziu şi a fost nevoie de unele sacrificii pentru ca el să fie gata pentru meciul cu Argentina. Apoi nu a fost îngrijit cum trebuie.

"Suprafaţa de joc a fost pregătită în mod expres pentru partida România-Argentina. Dacă s-ar fi jucat această partidă, ea s-ar fi desfăşurat în condiţii optime pentru simplul motiv că rulourile cu gazon erau montate de circa zece zile. Pentru că gazonul avea atunci trei centimetri, se preta perfect şi a fost ales special pentru a putea juca o partidă după zece zile de la montarea rulorilor", a spus Adrian Oprişan pentru Mediafax.

Acesta a acuzat şi programarea făcută de FRF, care a acceptat ca nu mai puţin de 3 echipe să-şi desfăşoare meciuri pe arena din parcul "Lia Manoliu". Oprişan e sigur că nici o altă suprafaţă de joc nu va rezista programului impus de FRF.

"S-a organizat un calendar competiţional pe acest stadion fără a se ţine cont de timpii necesari de refacere şi regenerare a gazonului, de timpii necesari de ancorare în stratul suport", a spus Adrian Oprişan.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.