Europa League

Interviu halucinant cu Thomas Giordano, oficial al UEFA: "Aşa ceva n-am mai întîlnit!"

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Unul dintre oamenii importanţi ai forului european a dialogat aseară cu GSP şi s-a arătat şocat de faptul că se cere amînarea pentru că s-a rupt un gazon nou, dar şi că Gigi Becali a anunţat deja că partida cu Schalke s-a amînat


Tocmai pentru că ieri au circulat foarte multe informaţii, multe dintre ele anunţate de Gigi Becali ca fiind sigure, una dintre ele fiind că UEFA a decis deja amînarea jocului cu Schalke 04 pentru 21 septembrie, Gazeta a căutat să lămurească lucrurile direct la UEFA.
GSP i-a telefonat aseară lui Thomas Giordano, cel care coordonează toată activitatea media la UEFA.

- Domnule Giordano, vă sunăm în legătura cu problema stadionului Naţional Arena...
- Bună ziua. Da, ştiu ce se întîmplă. De dimineaţă, UEFA a trimis la Bucureşti un inspector specializat pe probleme de gazoane ca să vadă exact care e situaţia. După ce a vizitat arena, după ce a discutat şi cu reprezentanţii federaţiei, a făcut un raport complet pe care deja l-a trimis înapoi aici, la Nyon, prin fax.

- Şi care a fost concluzia?
- Una clară şi anume că meciul Steaua - Schalke nu se poate disputa pe Naţional Arena în data de 15 septembrie pentru că nu permite gazonul. Imediat, UEFA a solicitat Stelei să propună un alt stadion pentru a juca meciul în altă parte.

- Dar, dar...
- Staţi un pic că n-am terminat. Am intrat pe diverse site-uri de sport din România, din moment ce situaţia era una extrem de complicată şi am rămas uluit cînd am văzut că patronul Stelei, Gigi Becali, deja a anunţat că meciul s-a amînat. Ne-am amuzat pentru că nici vorbă de aşa ceva, nu s-a luat nici o decizie. Nici măcar nu ştiu de vreo cerere a Stelei de a se amîna!

... După o pauză de două ore, Thomas Giordano a revenit cu un telefon.

- Bună seara, Thomas Giordano sînt, de la UEFA, tocmai ce am primit solicitarea Stelei de a juca pe 21 septembrie. Incredibil, nu-mi aduc aminte ca o echipă să fi solicitat vreodată amînarea unui meci pentru că un gazon nou pus s-a deteriorat! S-au amînat meciuri din alte cauze, dar din acest motiv chiar nu-mi aduc aminte.

- Şi se va amîna?
- Va decide Departamentul Competiţii în cursul zilei de vineri. Dacă Schalke nu acceptă, e exclus să amînăm! Dacă nemţii sînt de acord, avem nevoie şi de acceptul televiziunilor, după care se ia decizia.


E a doua oară cînd şocăm UEFA :)
Nu e pentru prima dată cînd îi punem în dificultate pe cei de la UEFA. În urmă cu două săptămîni, după ce Steaua şi Rapid s-au calificat în grupe şi Oţelul a anunţat şi ea că va evolua pe Naţional Arena, GSP a sunat la UEFA pentru a aflat dacă e posibil ca 3 echipe să joace pe aceeaşi arenă. "Lăsaţi-mă să mă interesez că aşa ceva nu cred că e posibil", a răspuns în prima fază Thomas Giordano, după care a revenit: "Aşa e, toate 3 vor evolua pe acelaşi stadion, e o premieră pentru noi, nu s-a mai întîmplat aşa ceva, va trebui să facem un program special să nu se suprapună jocurile, adică toate să aibă meci acasă în aceeaşi etapă".

I-am putea şoca a treia oară :)
Lista cazurilor şocante pentru UEFA în ceea ce priveşte România ar putea fi completată dacă Gigi Becali şi-ar pune în aplicare avertizarea făcută ieri la adresa Oţelului. "Dacă eu plătesc gazonul nou şi Marius Stan nu-mi dă partea lui de bani, atunci după fiecare meci al nostru, scot iarba şi să joace Oţelul pe nisip în Champions League!", a declarat Becali.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.