Dieta&Fitness

Află cum slăbeşti în timp record, de la nutriţionişti atestaţi!

sursa: f-paper.com

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 09 septembrie 2011

Se apropie un eveniment important şi trebuie să arăţi perfect. Dacă primul gând este să te repezi la sală, al doilea trebuie să fie schimbarea regimului alimentar pe alocuri. Aici intervin sfaturile unor guru în alimentaţie sănătoasă.

Legumele, în prim-plan

Marissa Lipert, nutriţionist atestat şi autoare a cărţii “The Cheaper’s Diet”, spune că: “Când iau prânzul, mă asigur că farfuria mea conţine până la 500 grame fructe şi legume, cu 100 grame de orez sau alt tip de carbohidraţi integrali alături şi 100 grame de pui sau vită”.

Astfel, dacă construieşti felul principal mai mult din legume şi fructe, mănânci mai mult, te simţi sătul şi eviţi să consumi până la 700 calorii în plus.

Cel mai bine: shake-ul făcut de tine

Sharon Richter, expert dietetician din New York, este de părere că un shake sănătos preparat de tine poate înlocui pentru o gustare rapidă, între mese. “Un shake făcut in casă poate înlocui uşor o masă de restaurant de 500 de calorii. Eu combin 500 ml de lapte cu migdale, un măr tăiat în bucăţi, două linguri de seminte de in, jumătate de linguriţă de scorţişoară şi câteva cuburi de gheaţă.”

Nu uita de hidratare!

Cea mai populară recomandare din toate timpurile: hidratează-te indiferent unde ai fi. Chiar dacă a devenit un clişeu, asta nu înseamnă că beneficiile apei pentru organism sunt mai puţin adevărate.

Connie Gutherson, nutriţionist şi autoare a cărţii “The New Sonoma Diet” explică cum “dacă bei între 8-12 căni pe zi (echivalentul a 2 litri - 2,5 litri), poţi influenţa enorm cât de mult slăbeşti. Deshidratarea duce de multe ori la retenţia de apă”. Atunci când reţii apă, organismul tău nu mai poate elimina toxinele, ci se formează rezerve de apă care te balonează şi te îngreunează.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.