Liga 1

Rapidiştii se gîndesc serios să joace în Ştefan cel Mare meciurile din Europa

Stadionul Dinamo

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 09 septembrie 2011

Deşi totul părea doar o glumă, oficialii rapidişti sînt decişi să adopte ideea lui Dumitru Dragomir de a se muta în Ştefan cel Mare pentru meciurile din Europa, în cazul în care nu vor putea evolua pe Naţional Arena. Prin vocea preşedintelui Dinu Gheorghe, Rapidul a anunţat că stadionul "Dinamo" e varianta de rezervă şi nu are de gînd să plece în afara Bucureştiului dacă National Arena nu va fi disponibil.

"Dacă se poate juca pe Dinamo, e mai bine decât să plecăm în ţară. Totuşi, în Bucureşti avem cei mai mulţi suporteri care vin la stadion. Ar fi o variantă Dinamo dacă UEFA acceptă. Dar eu cred că vom juca pe Arena Naţională. Noi vrem să jucăm pe Naţional Arena pentru condiţiile care sunt acolo, dacă iese şi o bună reţetă financiară e cu atât mai bine. Preţurile biletelor pentru meciurile nostre din grupă sunt mult sub cele ale Stelei", a spus Dinu Gheorghe.

Giuleştenii sînt speriaţi însp de costurile imense de pe arena din parcul "Lia Manoliu", chiria pentru stadionul de 55.000 de locuri fiind de aproape 40.000 de euro pentru fiecare partidă. În comparaţie, chiria de pe Giuleşti nu depăşeşte 14.000 de euro.

"Dacă gazonul e perfect pe Arena Naţională, pentru ce se oferă chiria e corectă. Închirierea stadionului, poliţa de asigurare pentru eventualele pagube, firma de pază şi protecţie, curăţenia, totul se ridică la 30.000-35.000 de euro, până în 40.000 de euro. În Giuleşti, după reeşalonări şi ce trebuie să facem, am ajunge la 12.000-14.000 de euro. Dar acolo nu intră mai mult de 9.000 de spectatori, iar condiţiile care sunt la Giuleşti pentru spectatori nu au nicio legătură cu cele de pe Arena Naţională", a afirmat Dinu Gheorghe.

El a estimat că Rapid va reveni pe propria arenă, Giuleşti, la meciul cu CFR Cluj, programat în 24 septembrie, în etapa a VIII-a a Ligii I. Giuleştenii au programat primul meci pe teren propriu în Grupa C a Ligii Europa, la 29 septembrie, cu PSV Eindhoven.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.