Liga 1

Victor Piţurcă face, din umbră, munca lui Cornel Dinu la Dinamo pînă cînd Mister iese din spital

În anii trecuți, Pițurcă a fost dorit fie ca antrenor, fie ca director tehnic al "cîinilor", dar olteanul a refuzat, din cauza trecutului său stelist și de teamă că va fi primit cu ostilitate de suporterii roș-albilor

Articol de Cristian Verescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Piţurcă a fost consultat la ultimele transferuri ale grupării, e invitat mereu la meciurile ”cîinilor” şi ajută Dinamo cum poate


Victor Piţurcă, aproape de Dinamo! Este o realitate, oferită de ultimele mutări ale "cîinilor" în mercato de vară. Actualul selecţioner a fost consultat la achiziţiile pe care roş-albii le-au efectuat în ultimele luni. A pus o vorbă bună pentru Dorel Stoica şi Dinamo l-a cumpărat, chiar dacă, de exemplu, Cornel Dinu, administratorul delegat al clubului, nu a vorbit vreodată laudativ despre "Joagăr". A recomandat şi un oltean de viitor, Geo Mişu, un fundaş de 17 ani, iar Dinamo l-a luat. La fel, şi-a "dat" acordul şi pentru portarul Alex Pena, împrumutat de la AS Roma, a avut cuvinte frumoase şi pentru Srdjan Luchin, adus de la Timişoara şi titularizat de Piţi în meciul cu Franţa (0-0), chiar dacă fotbalistul nu a bifat vreun minut în acest sezon pentru roş-albi.

La polul opus, cînd Constantin Gîngioveanu, fostul mijlocaş al Ştiinţei, a fost propus roş-albilor, şefii dinamovişti l-au întrebat pe Piţurcă. "Nu este o alegere bună. Nici ca fotbalist, nici în afara terenului" a fost verdictul selecţionerului. Iar Gîngioveanu nu a mai ajuns în Ştefan cel Mare, ci a mers la Rapid. Tot Piţi i-a orientat în iarnă pe Valerică Găman şi pe Ştefan Bărboianu la Dinamo, cei doi fiind împrumutaţi 4 luni, gratis, "cîinilor".

De dată recentă, fostul mare atacant al Stelei a contribuit la cota tinerilor Cristi Bălgrădean şi George Ţucudean, convocaţi în lotul lărgit al primei reprezentative la începutul verii. Iar acum, pentru meciul cu Franţa, i-a convocat de urgenţă pe Moţi, Niculae şi Luchin. Doar ultimul a jucat, ceilalţi doi fiind pe bancă.


"Chiar dacă dinamoviştii mi-au fost adversari, eu i-am respectat întotdeauna. Dacă îmi convin condiţiile şi există o strategie pe termen lung, care e problemă să merg acolo?!"
Victor Piţurcă, în martie 2011

"L-am vrut în mai multe rînduri pe Piţi, dar din diverse motive n-am putut ajunge să colaborăm. Nu se ştie însă ce ne rezervă viaţa"
Cristi Borcea, în aprilie 2011

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.