Liga Campionilor

VIDEO Pereira îl contrează pe Il Luce: ”Am fost mult mai buni. Lucescu a văzut alt meci!”

Mircea Lucescu

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 14 septembrie 2011

Vitor Pereira l-a contrat pe antrenorul român, care s-a plîns că a fost furat de arbitrul Brych, ”o divă ce a denaturat rezultatul şi un tînăr ce a fluierat la presiunea tribunelor”.


Arbitrajul lui Felix Brych l-a scos din sărite pe Mircea Lucescu, al cărui Şahtior a pierdut ieri (1-2) la Porto, în etapa de start a grupelor Champions League. Antrenorul învingătorilor a ţinut să-i dea replica. "Arbitrul şi-a făcut treaba. Avem şi noi motive să ne plîngem de arbitru, poate că şi Lucescu a găsit, dar el sigur a văzut probabil alt meci. Este clar că Porto a fost echipa mai bună. Am fost mai buni în fiecare moment al jocului. Eu respect opinia domnului Lucescu, dar a mea este diferită", a declarat Vitor Pereira.

Vezi AICI REZUMATUL VIDEO al meciului Porto-Şahtior 2-1

Acuzaţiile lui Lucescu la adresa prestaţiei centralului german au fost dure: "Deciziile lui m-au nemulţumit, de aceea sînt foarte nervos. Noi facem tot ceea ce e posibil ca jucătorii să aibă nişte relaţii de respect. Dispar divele de pe terenul de joc şi apar divele arbitru, prin comportament". Tehnicianul lui Şahtior s-a plîns că la 1-0 a avut gol perfect valabil: "Golul al doilea trebuia lăsat. A dat cu pieptul, nu cu mîna", a spus Il Luce făcînd referire la ocazia din minutul 26, cînd Eduardo a înscris, dar s-a fluierat henţ.

Deşi raportul şuturilor la poartă a fost 23-7 în favoarea lui Porto, care a ţintit de trei ori barele şi a ratat un penalty, Lucescu crede că Şahtior a fost mai periculoasă: "Chiar şi cu un om mai puţin, mi se pare că noi am avut ocazii mai mari de gol, iar ei doar şuturi de la distanţă, nu şi situaţii clare. A greşit şi portarul nostru la primul gol, pentru că nu trebuia să pună palmele, ci pumnii. Noi am început bine şi i-am pus în grande dificolta, mă scuzaţi, sînt nervos şi nu pot să...".

Apoi Lucescu a pus iar tunurile pe Brych. "Ceea ce a făcut e inadmisibil. Sînt arbitri tineri, care vor să fie protagonişti. O să zică lumea că iar am ceva cu arbitrajul. S-a lăsat influenţat de reacţia tribunelor, la fiecare contact fluiera. Tribunele au această cultură a influenţării arbirajelor. Nu doar aici, dar şi la Barcelona, şi la Madrid, echipele mari ştiu cum să-şi construiască un astfel de public. N-au avut nici o ocazie de gol şi ne-au dominat şi au avut posesia doar după ce am rămas în zece", a conchis antrenorul campioanei Ucrainei.

Vezi AICI toate REZULTATELE de marţi din Liga Campionilor şi partidele care se joacă astăzi.

Brych e arbitru FIFA din 2007
Cine e Felix Brych? Licenţiat în drept, arbitrul german fluieră în Bundesliga de 7 ani şi are ecusonul FIFA din 2007. A condus la centru 129 de meciuri în Bundesliga, 13 partide din Liga Campionilor, 18 din Cupa UEFA/Europa League şi patru întîlniri din preliminariile Euro. Acelaşi Brych l-a mai arbitrat o dată pe Lucescu în sferturile de finală ale Cupei UEFA 2009, la returul cu Marseille (2-1, în tur 2-0), meci în care la 1-1 le-a anulat francezilor în minutul 80 un gol, pentru un fault al lui Samassa la portarul Piatov.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.