Europa League

Dani face banii! Herea a dat berea! Rapidul a plecat cu cele 3 puncte din Israel

+10 Foto
Dani Coman a zidit poarta Rapidului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Coman le-a dat o palmă fanilor care l-au înjurat de la revenirea în Giuleşti şi, datorită evoluţiei sale senzaţionale, Rapidul a luat toate punctele aseară VEZI AICI REZUMATUL VIDEO!


După 5 ani de zile, Rapidul a respirat aseară din nou aerul european din faza grupelor şi sorţii au făcut să se întîmple tot în Ţara Sfîntă, pe terenul lui Hapoel Tel-Aviv, acolo unde remizaseră în sezonul 2006-2007. Emoţiile s-au simţit puţin în debutul partidei, dar după ratarea lui Al Lala (15), rapidiştii s-au dezlănţuit.

Deac, "argint viu"
Tonul a fost dat de Deac, fotbalistul despre care în urmă cu cîteva zile se vorbea că va mai juca abia la primăvară. Mijlocaşul împrumutat de la Schalke a fost cel care a ameninţat primul poarta lui Edel, dar şutul său a trecut puţin pe lîngă poartă, într-o fază din care ar fi putut scoate mai mult, dacă nu rata preluarea. Apoi, 5 minute mai tîrziu, tot el a trimis de la distanţă, dar şutul a fost reţinut. În minutul 24, fostul ceferist şi-a arătat clasa, cînd după o pasă în adîncime a lui Grigore l-a lăsat pe Cassio singur cu portarul, după un călcîi fin, de senzaţie. Însă brazilianul a întîrziat execuţia, fiind blocat în momentul şutului.

A fost momentul în care israelienii au preluat iniţiativa şi pînă la pauză au controlat jocul, reuşind să-i înghesuie pe alb-vişinii în propria jumătate, dar Dani Coman a renăscut în Ţara Sfîntă, redevenind portarul din urmă cu cîţiva ani, cînd era idolul tribunei rapidiste. Acesta l-a scos din minţi pe starul israelienilor, Tamuz, cînd a reuşit să-l blocheze în două rînduri, în aceeaşi fază. Pentru ca înainte de pauză, duelul să se repete.

Herea, acelaşi om cu golul
Partea a doua a debutat la fel, cu Robocop făcînd minuni, enervîndu-i la culme pe israelieni. Treptat, Rapidul a pus iar stăpînire pe joc, iar Deac a reieşit la rampa. A întors uşor doi adversari, i-a pasat înapoi lui Duarte, care i-a pus pe cap mingea golgeterului Herea. Mingea trimisă cu calm de "decarul" giuleştean s-a oprit în plasa porţi lui Edel, iar Răzvan era în delir! Pancu, înlocuitorul lui Cassio, a fost la un pas de a înscrie şi el, însă lobul său a fost respins în corner.

Pe final, Hapoel a forţat egalarea, dar Coman a lăsat impresia că ar putea păstra rezultatul chiar dacă Herea şi compania ar pleca la vestiare! A făcut minuni, făcîndu-i pe suporterii giuleşteni să regrete tratamentul la care l-au supus în ultimul an. Datorită lui, Rapidul are parte de un start perfect în grupe şi poate spera la primăvara europeană.

CIfrele meciului
Hapoel  -   Rapid
55,7%    posesie    44,3%
13    şuturi    10
7        şuturi pe poartă    7
8    cornere    6
6    ocazii    4

Copos a fost la Ierusalim
Ieri, la prînz, George Copos, însoţit de sora sa, Mariţa, şi de cîţiva oameni de afaceri pe care i-a invitat la partida de aseară, a mers la Ierusalim pentru a vizita Oraşul Sfînt. Copos a vizitat Grădina Ghetsimani, după care a trecut prin "Poarta Leilor", locul pe unde a intrat Iisus în Ierusalim, în ziua de Florii. În final, patronul Rapidului a fost şi s-a rugat la Sfîntul Mormînt şi la Zidul Plîngerii.

Deac a insistat să joace
Deşi se temea că nu-l va mai putea folosi pe Ciprian Deac în acest an, Răzvan Lucescu l-a titularizat pe acesta aseară. Mijlocaşul a făcut deplasarea în Israel, dar iniţial antrenorul nu dorea să-l trimită de la început pe teren, preferînd să-l odihnească pe mijlocaş, după ce la partida cu Sportul, de sîmbăta trecută, a părăsit terenul accidentat. Deac a insistat însă să evolueze, iar Răzvan a cedat şi l-a trimis din primul minut.

Au avut penalty refuzat
Giuleştenii puteau deschide scorul încă din minutul 6, însă arbitrul estonian Hannes Kaasik s-a făcut că nu vede faultul clar în careu al lui Pecalka la Cassio. Brazilianul a preluat mingea pe lîngă fundaşul advers, iar israelianul l-a agăţat şi l-a doborît la pămînt. Degeaba au protestat giuleştenii, "centralul" a lăsat jocul să continue şi l-a ameninţat pe atacantul Rapidului că-i va acorda "galben" dacă nu se potoleşte.


inbox
- Crainicul stadionului a gafat aseară, confundînd-o pe Rapid cu Dinamo, în momentul în care a anunţat componenţa celor două echipe.
- Rapidul a fost susţinută aseară de aproximativ 50 de fani. Aceştia au afişat un steag al României pe care era scris: "Neşu, te iubim".

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO DE LA MECI!

Grupa C
Hapoel Tel Aviv - Rapid Bucureşti 0-1 (Herea 55) VEZI AICI CUM S-A DESFĂŞURAT MECIUL ŞI IMAGINI FOTO!
PSV Eindhoven - Legia Varşovia 1-0 (Mertens 21)

Clasament:
1. PSV Eindhoven 1m 3p
2. Rapid Bucureşti 1m 3p
3. Hapoel Tel Aviv 1m 0p
4. Legia Varşovia 1m 0p

Meciurile următoare:
29 septembrie
Rapid Bucureşti - PSV Eindhoven
Legia Varşovia Hapoel Tel Aviv

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.