Liga 1

Banca tehnică, atu-ul Rapidului » Dănciulescu: "Răzvan Lucescu va fi cel mai greu adversar"

Ionel Danciulescu n-a mai înscris cu Rapid de 2 ani

Articol de Eduard Apostol  —  Friday, 16 September 2011

Meciul etapei va fi duminică seară între Dinamo şi Rapid, în Ştefan cel Mare, care, după multă vreme, le va opune pe cele două combatante şi vechi rivale din postura de primele două ocupante ale podiumului Ligii 1. Unul dintre jucătorii cheie ai derby-ului va fi Ionel Dănciulescu, atacantul de 34 de ani, care ultima dată a înscris în poarta giuleştenilor în primăvara 2009, cînd Dinamo a învins Rapid cu 3-0.


Danciule, la vîrsta şi la experienţa ta te mai temi de cineva anume duminică seară?

- Adversarul vine după un rezultat bun în Europa, însă noi jucăm acasă şi trebuie să cîştigăm. Rapid a jucat foarte bine în Israel, are un portar extraordinar, Dani Coman fiind în zi de excepţie, apărînd tot! A fost fantastic, însă trebuie apreciaţi şi ceilalţi fotbalişti ai Rapidului. Trebuie să-l învingem duminică pe Dani, trebuie! Atu-ul adversarului este Răzvan Lucescu, asta este clar, el va fi cel mai greu adversar pe durata meciului, chiar dacă nu joacă propriu-zis.

Ţi-e frică să nu daţi cu piciorul la tot după 5 victorii la rînd şi eşecul de la Vaslui?

- Noi trebuie să menţinem ritmul din acele 5 meciuri de care ziceai. Să continuăm acum cu o victorie, care ne-ar da moral, ne-ar motiva. Într-un campionat se greşeşte şi de-o parte, şi de cealaltă, cîştigă cel care o face mai puţin.

"Aşteptăm şi sprijinul suporterilor"

Suporterii nu dau năvală la stadion. De ce crezi?

- Au şi ei supărările lor, de cînd cu necalificarea în Europa League. Deşi pe noi nu prea au de ce, fiindcă am dat pe teren tot ceea ce este mai bun pentru a-i mulţumi. Am avut ghinion cu Vorskla Poltava.

Ţi-aduci aminte de ultimele meciuri cu Rapid?

- Da şi-mi place. Am jucat bine împotriva lor, nu am pierdut în ultima vreme. Avem dorinţă, avem atitudine, aşteptăm şi sprijinul suporterilor. O fază fixă, orice, poate decide un meci ca acesta. Oricum, nu mai vrem să înceapă meciul de la 0-2 ca anul trecut şi să batem în repriza secundă.

Meciul Vasluiului de la Roma cu Lazio te-a făcut să te gîndeşti la momentul cînd marcai pe Olimpico?

- Moldovenii au una dintre cele mai bune echipe din România. Are cel mai bun "mijloc" din ţară, cu Sînmărtean cel mai în formă din Liga 1 după plecarea lui Torje. Vaslui a făcut un meci remarcabil, puteau să cîştige, cum şi noi puteam s-o facem în 2007.

3 goluri a marcat în acest sezon Dănciulescu pentru Dinamo în campionat, mai avînd unul pînă la a-l egala pe Cămătaru (198) în clasamentul all-time al puncherilor Ligii 1






Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.