Europa League

Magic şi pe Olimpico! » Sînmărtean i-a impresionat şi pe italieni

Sînmărtean mai are contract cu gruparea moldavă pînă în vara viitoare

Articol de Iulian Pavel  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Sînmărtean nu a marcat în meciul cu Lazio, dar a impresionat din nou, cifrele arătînd că a fost clar şi peste Wesley, care a reuşit "dubla".

Rezultatele excelente ale Vasluiului din ultima perioadă se identifică cu evoluţiile fabuloase ale lui Lucian Sînmărtean. Mijlocaşul de 31 de ani s-a încălzit cu cehii de la Sparta Praga şi a fost fenomenal în derby-ul cîştigat în faţa lui Dinamo. Joi seară, nu Sînmărtean a luat prim-planul, ci Wesley, care a marcat de două ori. Dar cifrele furnizate de InStat Football arată că tot românul a fost cel mai bun jucător al galben-verzilor.

În remiza cu Lazio (2-2), parametrii fotbalistului au fost, din nou, incredibili. Lucian a avut cele mai bune procentaje la toate capitolele: 6 driblinguri, cu 2 mai multe decît toată echipa la un loc!, 92% din pase corecte şi 81% acţiuni reuşite. Mijlocaşul ofensiv a impresionat şi în defensivă, a făcut 4 deposedări, doar Pavlovici, cu 5, l-a depăşit, şi a cîştigat 13 dueluri din 22, doar stoperii Farkas şi Balaur fiind puţin peste. Şi lazialii au realizat că Sînmărtean este principalul pericol, faultîndu-l de 7 ori, cel mai mult dintre toţi vasluienii.

Jucători Pase Driblinguri Acţiuni Deposedări Dueluri
Sînmărtean 33/36 6/8 56/69 4/6 13/22
Wesley 20/27 0/2 39/60 2/4 9/23

"Sînmărtean este cel mai bun jucător din campionat după plecarea lui Torje. Vasluiul are o linie mediană fantastică" (Ionel Dănciulescu, Dinamo)

Lotito a întrebat de el
Adrian Porumboiu a dezvăluit că preşedintele lui Lazio, Claudio Lotito, a fost încîntat de Sînmărtean (31 de ani). "Am discutat, dar nu se pune problema să plece. Cînd a auzit ce vîrstă are, Lotito a cam strîmbat din nas. A fost mai mult o discuţie de curtoazie", a spus finanţatorul galben-verzilor. "Dacă Lazio îl vrea cu adevărat, vom discuta la iarnă transferul său", a comentat Ioan Becali.

Inbox
- Paul Papp şi-a revenit după operaţia la menisc şi va reintra în echipă pentru partida cu Voinţa Livezile, din "16-imile" Cupei României, de joia viitoare. "Sînt refăcut, dar sînt în urmă cu pregătirea fizică. Trag din greu pentru că mi-e foarte dor să joc", a explicat Papp.

- Fundaşul stînga Richard Ananng (21 de ani) s-a accidentat grav în partida cu Sparta Praga şi a fost nevoit să se opereze. Fotbalistul a suferit o ruptură de menisc şi de ligamente şi va reveni abia în returul campionatului.

- Absent cu Lazio, Gerlem va mai avea nevoie de o săptămînă de pauză, după ce a acuzat dureri la genunchi. Şi Zmeu a suferit o contractură, dar va fi apt pentru duelul cu CFR, de luni.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.