Handbal

”U” Jolidon Cluj joacă finala cu Viborg pentru accederea în grupele Ligii Campionilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 17 September 2011

Vicecampioana României, ”U” Jolidon Cluj, a învins sîmbătă seara, la Grenaa (Danemarca) pe campioana Serbiei, RK Zajecar, 33-32 (18-16) şi s-a calificat în finala turneului de calificare pentru grupele Ligii Campionilor.

Clujencele au condus pe toată durata meciului, dar nu au reuşit să se desprindă nici un moment decisiv. Au avut maximum trei goluri pe tabelă, 10-7, 20-17, dar finalul a fost unul de infarct. Sîrboaicele, la care evoluează şi româncele Tereza Pîslaru şi Maria Iorgu, au egalat la 26, dar Clujul a cîştigat în cele din urmă la un gol diferenţă.

Duminică, în finală, în meciul decisiv pentru accederea în grupele Ligii Campionilor, Jolidon va întîlni pe Viborg, fosta campioană a Europei, echipa la care joacă şi Cristina Vărzaru. Danezele au trecut sîmbătă cu 24-17 de Rostov Don, vicecampioana Rusiei. Viborg a primit un wild-card din partea Federaţiei Europene de Handbal pentru a putea participa la acest turneu, după ce în Danemarca, sezonul trecut, au terminat în campionat abia pe locul 3.

Dacă va trece de Viborg, Jolidon Cluj va juca în grupa B a Ligii Campionilor alături de Larvik, campioana Norvegiei şi a Europei, Krim Ljubljana (Slovenia) şi Podravka Koprivnica (Croaţia).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.