Liga 1

Oficialii lui FC Sion, scandalizaţi de excluderea Ştiinţei: "O prostie şi o ofensă adusă priorităţii legilor!"

Articol de Alexandru Răducanu  —  Sunday, 18 September 2011

FC Sion, clubul elveţian aflat în plină bătălie cu UEFA în instanţele civile, a luat la cunoştinţă de cazul Universităţii şi, prin vocea avocatului său, îşi exprimă nedumerirea faţă de excluderea Ştiinţei din fotbal, dar şi solidaritatea faţă de gruparea olteană.


"Nu am mai auzit niciodată ca cineva să fie exclus pentru simplul fapt că a recurs la o acţiune legală. E pur şi simplu o prostie şi o ofensă adusă priorităţii legilor şi a instanţelor consacrate faţă de regulamentele private ale asociaţiilor sportive! Sîntem determinaţi să luptăm împreună împotriva unor astfel de nedreptăţi şi vă stăm la dispoziţie şi în viitor", a reacţionat printr-un email trimis astăzi Universităţii Alexandre Zen-Ruffinen, directorul departamentului juridic al clubului elveţian şi licenţiat în drept sportiv.

Comparînd cele două cazuri, Alexandre Zen-Ruffinen a precizat că, spre deosebire de FRF în cazul Ştiinţei, "UEFA a renunţat la orice încercare de a sanctiona clubul FC Sion pentru iniţierea acţiunilor în justiţia civilă", chiar în condiţiile în care Sion a intentat procese în instanţă direct împotriva UEFA, inclusiv "o plîngere penală împotriva unora dintre liderii forului de la Nyon".


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.