Campionate

Cavani a bătut campioana Italiei de unul singur » Edinson aprinde lumina!

Cavani (dreapta, în duel cu Seedorf) este primul jucător din Serie A care a luat mingea acasă după cele 3 goluri marcate pe "San Paolo"

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Atacantul uruguayan a reuşit toate golurile victoriei lui Napoli în meciul cu Milan (3-1) şi e pe cale să egaleze faima lui Maradona lîngă Vezuviu


De la Maradona nimeni n-a mai reuşit să aprindă Napoli pînă la incandescenţă. De la Batistuta nimeni n-a putut să-i dea Milanului 3 goluri într-un meci! A făcut-o Cavani duminică. Atacantul uruguayan de 24 de ani adus de la Palermo cu 17 milioane de euro, a cărui cotă s-a triplat într-un an şi care a readus după 21 de ani Liga lîngă Vezuviu.

"El Matador" a întors de unul singur rezultatul contra campioanei Italiei, etalîndu-şi repertoriul magic. A anulat rapid golul realizat de Aquilani, printr-un voleu cu dreptul. Cu acelaşi picior l-a executat pe Abbiati la colţul scurt, lansînd o "torpilă" cu 99 km/h. "Coctail de forţă şi precizie," a scris "Gazzetta dello Sport".

Edinson şi-a desăvîrşit recitalul pe finalul meciului printr-un alt voleu, dar cu stîngul. Al patrulea gol în numai 4 zile (punctase şi în Ligă cu Manchester City) şi al 37-lea în 50 de jocuri la Napoli. Mai precis, în medie, Cavani înscrie o dată la 110,5 minute.

"Dumnezeu a vrut să vin la Napoli, de aceea în vară am refuzat multe oferte. Am alte priorităţi, mă interesează să trăiesc într-un oraş care mă iubeşte şi să simt afecţiunea fanilor"
Edinson Cavani, atacant Napoli

4 hat-trick-uri a realizat Cavani în 2011. Victimele uruguayanului au fost Juventus, Sampdoria, Lazio şi Milan

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.