Atletism

Recordul mondial la maraton, stabilit de Paula Radcliffe în 2003, a fost invalidat

Paula Radcliffe rămîne deținătoarea celui mai bun timp la maraton foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 21 septembrie 2011

Recordul mondial la maraton feminin (2:15.25) stabilit de britanica Paula Radcliffe în 2003 a fost invalidat de Federaţia Internaţională de Atletism, care a schimbat criteriile competiţiei cu ocazia Campionatelor Mondiale de la Deagu.

Sportiva britanică păstrează însă recordul mondial al distanţei, graţie celui de-al doilea cel mai bun timp al său realizat în proba de maraton, 2:17.42, în 2005.

IAAF a modificat regulamentul, stabilind ca numai timpii realizaţi în cursele feminine de maraton să fie validaţi ca recorduri mondiale. În schimb, dacă un nou timp de referinţă este realizat în cadrul unei curse mixte, atunci acesta va fi considerat "cea mai bună performanţă mondială (world best)".

Paula Radcliffe a devenit cea mai rapidă femeie la maraton cu ocazia unei competiţii mixte, la care au paticipat şi bărbaţi, ce a avut loc la Londra, în 2003.

Decizia IAAF a provocat protestele unor asociaţii de maraton, care au apreciat-o ca fiind "injustă". "Ar trebui să existe două recorduri mondiale pentru cursele în care sînt implicate atletele, care să ia în considerare condiţiile specifice din cursele mixte şi din cursele exclusiv feminine", menţionează asociaţiile World Marathon Majors şi Asociaţia Maratoanelor Internaţionale, care doresc să dezbată acest subiect cu IAAF, potrivit mediafax.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.