Handbal

Neputincioase! România a pierdut al doilea meci consecutiv în Danemarca

Apărarea României a fost depăşită ieri de multe ori. Talida Tolnai a avut în schimb 11 intervenţii Foto: Marius Ionescu (Aarhus)

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Româncele au pierdut ieri al doilea meci consecutiv la Cupa Mondială din Danemarca. Evoluţia "tricolorelor" a lăsat din nou de dorit


Româncele au părăsit şi ieri terenul cu capetele plecate la Aarhus, în Danemarca. După ce marţi Franţa a învins România, 30-25, ieri a fost rîndul "panzerelor" germane să le administreze "tricolorelor" o nouă corecţie: 31-29. Chiar dacă au început mai concentrate şi au arătat mai multă determinare, elevele lui Radu Voina au făcut la fel de multe greşeli pe teren. Atacul a fost din nou călcîiul lui Achile, româncele găsind cu greu calea spre gol. Doar Amariei, de la 9 metri, a fost mai periculoasă.

Germania, echipa care pierduse la scor partida de debut, 13-25 cu Norvegia, nu a făcut nici ea un joc extraordinar, dar a profitat din plin de cadourile venite de la "tricolore". Tolnai, Elisei, Stanca, Farcău şi Nechita au dus greul, avînd prestaţii peste medie. "Cu Germania a fost la fel ca şi cu Franţa. Am avut 71 de posesii ale mingii şi am marcat acum de 29 de ori. Diferenţa s-a făcut la aruncările de la 7 metri, nu am mai ratat ca în prima întîlnire", a spus Voina. Dezamăgit, tehnicianul a continuat. "Să preiau un termen din tenis, am comis 19 greşeli neforţate. E prea mult pentru o echipă cu pretenţii".

România întîlneşte azi Norvegia, de la ora 19:00 (direct Dolce Sport), şi se întoarce acasă mai devreme decît sperau jucătoarele. Indiferent de rezultat, "tricolorele" nu mai au şanse să prindă semifinalele.

România 29
Chirilă 8, Elisei 7, Nechita 4, Farcău 3, Amariei 3, Fiera 1, Manea 1, Geiger 1, Brădeanu 1. Antrenor: Radu Voina
Germania 31
Steinbach 6, Wohlbold 6, Mietzner 5, Richter 4, Langkeit 4, Klein 2, Bulau 1, Schulze 1, Jurack 1, Althaus 1. Antrenor: Heine Jensen

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.