Campionate

Real a picat proba de caracter la Santander (0-0) » Victima propriei filosofii

Madrilenul Ozil, tricou negru, a dezamăgit la fel ca şi colegii săi. FOTO Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ardoarea cu care Mourinho îşi apără jucătorii nu mai are acel efect catalizator. În loc să demonstreze că eşecul cu Levante a fost un accident, aceştia au comis-o din nou


Cînd lucrurile merg prost, Jose Mourinho obişnuieşte să ia totul asupra sa. Se războieşte el cu presa, cu adversarii şi cu arbitrii tocmai pentru a nu-şi pune jucătorii sub o presiune suplimentară şi pentru a-i lăsa să se concentreze strict asupra fotbalului. La Chelsea şi la Inter i-a mers de minune. La Real, observă ziarele spaniole, "riscă să devină victima propriei filosofii".

După 0-1 cu Levante, în stilu-i acid, ironic, antrenorul galacticilor a atacat arbitrajul, i-a pus la zid pe adversari şi-a criticat calitatea suprafeţei de joc. Singurul dintre ai săi arătat cu degetul, deşi toţi jucaseră prost, a fost Khedira. Efectul? În meciul imediat următor, miercuri, la Santander, madrilenii le-au servit suporterilor o nouă dezamăgire: 0-0.

O partidă la finalul căreia pînă şi Jose a recunoscut: "N-am funcţionat ca echipă. N-am reuşit să ne creăm ocazii clare de gol deşi am dominat". El Pais a pus însă punctul pe "i": "Real a picat proba de caracter. După un eşec ca acela de la Levante, jucătorii trebuiau acum să mănînce pămîntul. Or, ei nici măcar n-au tresărit".

"Real trebuie să se concentreze iar asupra fotbalului. Ciondănindu-se mai tot timpul cu arbitrii, jocul a rămas într-un plan secundar"
Jorge Valdano, fost director general Real

"Parcă-şi sabotau antrenorul"
Concurenţa din Barcelona n-a scăpat ocazia de a-i înţepa pe galactici. Cotidianul catalan Sport a subliniat că "Real a jucat atît de slab de parcă jucătorii erau în grevă. Parcă-şi sabotau antrenorul". Acelaşi ziar scrie că, "în disperarea de a depăşi Barca, Madridul a cumpărat o echipă la preţ redus. Puţini jucători au cu adevărat clasă". Totodată, "nici în vestiar nu mai e armonia de altădată".

CIFRE
1 punct din 6 posibile a strîns Real în ultimele două etape de campionat
5 ani sînt de cînd madrilenii au bifat ultima oară două partide consecutive fără gol marcat (2006-2007)
2 şuturi pe poartă au trimis atacanţii Realului în 90 de minute de joc
5 e numărul atacanţilor pe care Mourinho i-a avut în final pe teren: titularii Ronaldo şi Benzema, Di Maria, Higuain şi Kaka, introduşi după pauză

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.