Liga 1

GALERIE FOTO Petrolul şi-a inaugurat arena » Bine aţi venit în "Paradisul Lupilor"!

+13 Foto
Suporterii au creat o atmosferă ca în Premier League pe noul stadion al Petrolului

Articol de Justin Gafiuc, Iulian Pavel  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Aproape 15.000 de oameni au venit să vadă cum se trăieşte un eveniment pe "Ilie Oană" în versiune modernă. Şi au creat o atmosferă britanică, un mic "Anfield".

În urmă cu aproape 45 de ani, fără 19 zile!, marele Liverpool al lui Hunt şi Thompson pierdea cu 3-1 la Ploieşti în Cupa Campionilor Europeni, singura înfrîngere suferită vreodată de "cormorani" în faţa unei formaţii româneşti. Iar aseară, arena de pe care britanicii plecau trişti s-a metamorfozat într-un mic "Anfield", la inaugurarea noului stadion al "lupilor": o acustică de bagă inamicul în pămînt, tribune suflînd în ceafa jucătorilor, gazon impecabil, atmosferă teleportată din erupţiile Premier League. Fără nici o exagerare!

O maree galbenă de aproape 15.000 de oameni a trepidat în ritmul bucuriei la întîlnirea cu spectacolul oferit pe iarbă de fostele glorii ale României şi ale Petrolului. Pe Hagi l-au aclamat atunci cînd fentele lui l-au silit pe Cristi Vlad să renunţe la a-l mai talona, supus în faţa magiei fără sfîrşit a "Regelui". Zmoleanu a cules şi el aplauze cu lobul de 1-0 adus din vremurile cînd cîştiga Cupa României cu Petrolul '95. Iar Viorel Moldovan, cu agilitatea parcă nezdruncinată de trecerea anilor, a completat show-ul cu o "triplă" de kinogramă.

Vezi aici o superinfografie GSP cu stadionul din Ploiesti!

Un 4-3 de final în favoarea "tricolorilor", scor pentru statistică, de fapt prescurtarea cifrică a unui eveniment pe care, la final, Vivi Răchită, puntea între Petrolul de ieri şi cel de azi, l-a rezumat la microfon: "Vă mulţumim! Aici trebuia să existe acest stadion, fiindcă aici s-a scris istoria clubului, pe care trebuie s-o ducem tot aici mai departe, împreună cu voi, suporterii!".

Motto-ul a ceea ce a devenit de aseară "Paradisul Lupilor"! Iar primii aşteptaţi în vulcan sînt, duminică, marii rivali din Ştefan cel Mare! "Se va rupe stadionul!" sînt deja primele pronosticuri ale fanilor.

Selecţionata România - Glorii Petrolul 4-3
Au marcat: V. Moldovan (3), M. Ivan / Zmoleanu, Răchită (penalty), Grama

Selecţionata România: Şt. Preda - Bumbescu, Prodan, T. Cristea - Savadosi*, Ov. Stîngă, Gh. Popescu, Cheregi - V. Moldovan, M. Ivan, Hagi. Au mai intrat: Clement, Buşu, Zahiu, Buleică**. Antrenor: Dumitru Dumitriu
* Savadosi e consilier parlamentar PDL!
** Clement, Buşu şi Buleică sînt juniori de la Petrolul

Glorii Petrolul: Liliac - Baştină, Onuţ, Răchită, P. Guşă - Oct. Grigore - Grama, Ad. Toader, Zmoleanu - Pura, Zafiris. Au mai intrat: I. Cojocaru, Ruse, Cr. Vlad, Catinca. Antrenor: Ion Marin

Scandal înainte de meci
O echipă de jurnalişti a fost agresată de managerul Petrolului, Vivi Răchită, care a fost enervat de întrebarea unei reportere de la televiziunea Prahova TV. Aceasta l-a întrebat cîte bilete au fost cumpărate de către spectatori pentru partida de aseară, după ce jurnalistul Dragoş Pătraru a susţinut pe blogul său că majoritatea au fost luate de sponsori ai PDL.

PDL-istul Savadosi a jucat lîngă Hagi!
Profitînd de faptul că mai multe foste glorii ale fotbalului românesc, precum Ilie Dumitrescu sau Tibor Selymes, n-au mai ajuns la Ploieşti, iar antrenorul Dumitru Dumitriu nu prea avea cu cine încropi un prim "11", organizatorii au decis ca alături de Hagi, Popescu şi compania să joace şi Valentin Savadosi! Cine e acesta? Fost jucător anonim la FC Olt Scorniceşti, acum consilier parlamentar PDL şi un apropiat al primarului urbei, Andrei Volosevici, care e membru tot al partidului de guvernămînt. După pauză, tot din caza lipsei de efectiv, Ţiţi Dumitriu a trimis pe teren mai mulţi juniori de la Petrolul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.