Tenis

Bracciali şi Starace au cîştigat BRD Năstase-Ţiriac Trophy la dublu

Daniele Bracciali şi Potito Starace

Articol de Florin Dincă  —  sâmbătă, 24 septembrie 2011

Perechea italiană formată din Daniele Bracciali şi Potito Starace s-au impus astăzi în finala de la BRD Năstase-Ţiriac, învingîndu-i pe Julian Knowle şi David Marrero cu 3-6, 6-4, 10-8.

Lui Starace îi place la Bucureşti. Anul acesta s-a aflat la al nouălea turneu consecutiv aici, dar a ieşit prematur în proba de simplu, abandonînd în primul tur în meciul cu Pere Riba la 1-6 2-3. Şi-a revenit însă la timp pentru dublu.

Alături de conaţionalul său Daniele Bracciali a reuşit un traseu excelent, calificîndu-se fără emoţii pînă în semifinale. Din păcate pentru noi, misiunea lor a fost ceva mai uşoară pentru că în loc să-i întîlnească pe Robert Lindstedt şi Horia Tecău, au dat peste Kerr şi Parrott. Au avut nevoie de set decisiv, dar au prins finala.

Julian Knowle a rămas impresionat de ce a văzut anul trecut la Arenele BNR, cînd a ieşit din primul tur cu Horia Tecău, aşa că s-a întors cu gînduri mari la Bucureşti. Făcînd pereche cu spaniolul David Marrero, austriacul a bifat finala cu numărul 29 a carierei.

O va trece însă în dreptul eşecurilor, pentru că Bracciali şi Starace au plecat acasă cu trofeul. Chiar dacă au pierdut fără drept de apel primul set cu 6-3, italienii s-au repliat, folosindu-se de principala lor armă: defensiva. Nu le-au mai dat nici o şansă de break adversarilor şi au lovit la a doua minge pe serviciul advers, cîştigînd cu 6-4.

S-a ajuns în super tie-break, unde au fost mult mai calculaţi ca Knowle şi Marrero. 10-8 pentru italieni, iar primul trofeu de la BRD Năstase-Ţiriac Trophy s-a dat.

Mîine urmează finala Stars Open dintre Augustin Viziru şi Cornel Ilie, de la ora 13:00, iar două ore mai tîrziu finala probei de simplu dintre Pablo Andujar şi Florian Mayer.

1 trofeu mai cîştigaseră Starace şi Bracciali împreună înainte de BRD Năstase-Ţiriac Trophy (St, Petersburg, 2010)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.