Tenis

Florian Mayer a cîştigat primul titlu din carieră, la BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Articol de Florin Dincă  —  Sunday, 25 September 2011

Pablo Andujar pleacă din nou învins de la Bucureşti, cedînd şi în finala din acest an, 3-6 1-6 în faţa lui Florian Mayer.


Neamţul a întrerupt la BRD Năstase-Ţiriac Trophy o serie neagră de patru finale pierdute, cîştigînd pe zgura de la Arenele BNR primul titlu din carieră.

Andujar a început în forţă partida, reuşind breakul şi distanţîndu-se la 3-1. Mayer se clătina, iar spaniolul a avut două mingi pentru un nou break. Le-a pierdut pe amîndouă, iar neamţul a revenit imediat, cîştigînd setul cu 6-3.

"Începutul nu a fost perfect pentru că eram nervos. Îmi doream foarte mult să cîştig. Andujar a făcut însă mici greşeli de care eu am profitat. Cred că am fost mai rapid. Era o mică presiune pe mine pentru că am ajuns foarte sus în clasamentul ATP şi nu aveam nici un trofeu", a spus Mayer după meci.

Ibericul nu şi-a revenit după acel moment psihologic, lăsîndu-l pe Mayer să ajungă la 5-0 în setul secund. În final, meciul s-a încheiat cu scorul de 6-3 6-1 pentru Mayer, acesta devenind primul german care triumfă la Bucureşti.

Pentru victoria de la BRD Năstase-Ţiriac Trophy Mayer va primi 250 de puncte ATP şi un cec în valoare de 67.650 de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.