Liga 1

Războinicul Mircea Sandu preferă PACEA » S-a împăcat cu Giovanni, cu Popescu şi cu Crăciunescu

Mircea Sandu s-a împăcat în ultimele luni cu trei dintre cei mai mari contestatari: Giovanni Becali, Gică Popescu şi Ion Crăciunescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 27 September 2011

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, este recunoscut pentru duritatea cu care reacţionează faţă de cei care îl contestă. Răzbunarea sa a mers pînă acolo încît a obţinut declararea adversarilor drept persona non grata (impresarul Mircea Moise, fostul preşedinte FRF Mircea Pascu, foarte probabil Marian Iancu) şi dezafilierea unor cluburi (Universitatea Craiova). Tocmai de aceea surprind acţiunile sale din ultima perioadă.

Primul semn al schimbării "Naşului" a apărut în primăvară, cînd s-a împăcat cu Giovanni Becali. Persoană cu care a schimbat cuvinte grele. Giovanni a fost zărit în mai multe rînduri la sediul FRF, culmea, cînd Ionuţ Lupescu era plecat. Brusc, Becali a renunţat la contestări, Sandu s-a sfătuit cu el şi chiar l-a făcut praf pe Lucescu junior într-o conferinţă de presă, sperînd într-o demisie pentru a-l instala pe Olăroiu, antrenorul susţinut de verii Becali..

Ulrmătoarea surpriză a venit săptămîna trecută, cînd Gică Popescu a fost propus în Comisia de Disciplină a UEFA pe postul ocupat anii trecut de Lupescu. Da, este vorba despre Gică Popescu, adică rivalul său de acum două campanii la şefia FRF şi una dintre vocile care îl contestau puternic pe Naşu.

Omul care a încercat de două ori să-i ia locul în fruntea FRF. La ultimele alegeri, Gică Popescu nu a mai participat, dar a făcut o conferinţă de presă în care a spus că fotbalul românesc este tras în jos de Sandu şi că adversarul său a anunţat deliberat aşa tîrziu data alegerilor pentru ca adversarii să nu se poată pregăti.

Dacă aceste două războaie nu au avut derapaje extreme, relaţia dintre Mircea Sandu şi Crăciunescu, cel cu care s-a împăcat astăzi, a fost de o virulenţă incredibilă. Numai că în fotbal totul este posibil şi s-a uitat orice duşmănie: Sandu speră să şteargă imaginea celor trei şefi numiţi de el la arbitri şi ajunşi cu cătuşe la DNA, iar Crăciunescu e fericit că revine acolo de unde a fost scos în 2005 de însuşi Sandu!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.