Liga 1

EXCLUSIV » Cămătaru s-a întîlnit cu cel ce i-a egalat recordul: "Danciu îl va depăşi pe Dudu Georgescu!”

Imagine dintr-un meci U Craiova - Dinamo, disputat în 1983

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Tuesday, 27 September 2011

În vizită de lucru la Săftica! Fosta glorie a fotbalului românesc, Rodion Cămătaru, 53 de ani, a fost în această dimineaţă la baza de pregătire a roş-albilor şi s-a revăzut cu Ionel Dănciulescu, 34 de ani.

O întîlnire deosebită, întrucît actualul atacant tocmai l-a egalat pe Cami în topul puncherilor all-time al Ligii 1, fiecare avînd cîte 198 de goluri în prima divizie. Ocupă locul 2 în acest clasament, primul fiind Dudu Georgescu (252 de goluri). Cămătaru s-a conversat şi cu ceilalţi dinamovişti, felicitîndu-i pentru parcursul din campionat şi urîndu-le să cîştige titlul în Liga 1. În urmă cu cîteva minute, a oferit un interviu pentru gsp.ro.

- Domnule Cămătaru, ce simţiţi cînd vedeţi că v-a egalat Dănciulescu în clasamentul golgeterilor all-time în Liga 1?
- Nu am regrete pentru că viaţa e atît de scurtă şi nu e timp de tristeţe. Sînt foarte bucuros că Dănciulescu a marcat 198 de goluri, am fost la Săftica şi l-am felicitat pentru că merită cu prisoţinţă toate aplauzele. E un băiat modest, care îşi vede de treabă şi marchează goluri. Sînt mîndru de el, mai ales că e oltean de-al meu.

- Unde credeţi că se va opri?
- Chiar i-am spus că eu am încredere că îl poate depăşi şi pe Dudu Georgescu. Mai sînt 54 de goluri pînă acolo, dar mai e mult de jucat în acest sezon şi la cum se pregăteşte, Dănciulescu mai joacă lejer trei ani.

- Credeţi că mai poate ajunge vreun fotbalist în acest top?
- E greu pentru că acum se pleacă de la vîrste fragede în Europa. Ca să ajungi în topul marcatorilor îţi trebuie o carieră de vreo 20 de ani în Liga 1. Şi eu, dacă nu aş fi jucat în străinătate între 30 şi 35 de ani, probabil că l-aş fi ajuns pe Dudu. Dar aşa a fost viaţa şi nu-mi pare rău de nimic.




Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.