Liga Campionilor

Şahtiorul e la coada grupei în Ligă!

Golul lui Jadson (stînga, în duel cu Oliveira) a salvat aseară Șahtiorul de la un eșec rușinos y Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cu Raţ integralist, trupa lui Mircea Lucescu a scos ieri un egal chinuit cu cel mai slab adversar şi va tremura serios pentru calificare

Click aici pentru rezumat!


Şahtiorul lui Mircea Lucescu s-a împiedicat de APOEL (1-1) şi e "lanterna" grupei! Remiza n-a făcut decît să confirme temerile antrenorul român legate de adversar, o combinată portughezo-braziliană. "Minerii" au găsit greu traseele spre poartă şi s-au chinuit să-şi creeze ocazii clare. Willian, Raţ (revenit între titulari după două meciuri) şi Mhitarian au tras de la distanţă, dar fără succes. Abia înaintea pauzei au apărut şi pericolele în careul cipriot, cu 4 minute de presiune. Cel mai aproape de gol a fost Luiz Adriano, lob "peste" din careul mic! A urmat diagonala pe lîngă trimisă de Srna şi pătrunderea lui Mhitarian, concretizată cu şutul blocat eroic de Chiotis.

Terenul udat de ploaie s-a înclinat mai tare în actul secund. Şi seria ratărilor a continuat, Alex Teixeira reluînd (din pasa lui Raţ) alături de ţintă, singur cu poarta goală! Dincolo, Ribka a fost taxat de Trickovski, la prima ocazie a lui APOEL. Golul încasat a înfuriat campioana Ucrainei şi Jadson a egalat în două minute. Lucescu a forţat cu doi brazilieni proaspeţi, Douglas Costa, care l-a întins pe Chiotis, şi Eduardo. Şahtior a riscat s-o încaseze, dar Solari a tras în Ribka, ieşit la blocaj! Atacurile disperate şi haotice din final n-au putut schimba remiza. A rămas 1-1.

Grupa G
1. APOEL 3-2 4p
2. Zenit 4-3 3p
3. Porto 3-4 3p
4. Şahtior 2-3 1p
S-au jucat: Porto-Şahtior 2-1, APOEL-Zenit 2-1, Zenit-Porto 3-1, Şahtior-APOEL 1-1
Etapa viitoare: Şahtior-Zenit, Porto-APOEL (19 octombrie)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.