Liga 1

10 motive pentru care Ronny Levy n-a rezistat la Steaua

Articol de Florin Dincă  —  vineri, 30 septembrie 2011

Ronny Levy nu a rezistat 4 luni pe banca Stelei, anunţîndu-şi ieri demisia după egalul cu AEK Larnaca, scor 1-1, din Europa League. GSP.RO îţi prezintă 10 motive pentru care israelianul nu a rezistat mai mult

1. Limba română

- Tehnicianul din Israel conversa cu elevii săi numai în engleză, deşi Leandro Tatu şi Cristi Tănase, două nume importante din primul "11" al echipei nu stăpînesc această limbă.

2. Dorinel Popa - După plecarea lui Bănel Nicoliţă, Levy s-a plîns că nu are soluţii pe partea dreaptă, deşi în lot se afla şi Popa, care poate juca atît mijlocaş dreapta, cît şi fundaş dreapta!

3. Căpitan - Levy nu a reuşit să se impună în faţa jucătorilor şi nu a ales niciodată un purtător de drept al banderolei. Tătăruşanu a fost numit de Gigi Becali, iar după accidentarea sa banderola s-a plimbat pe la Brandan şi Tănase, după care Becali a intervenit din nou, numindu-l căpitan pe Bourceanu.

4. Ţipa, nu dădea indicaţii - Jucătorii rămîneau mască în pauza meciurilor, atunci cînd se aşteptau să primească indicaţii pentru actul secund. În locul acestor informaţii ei se alegeau cu ţipete nervoase, Levy repetîndu-le de fiecare dată: "What is this?"

5. Transferurile - Scuza preferată a antrenorului a fost de fiecare dată lipsa jucătorilor, deşi în ultimele luni Steaua a adus 13 achiziţii! Tibi Bălan, ultimul venit, a sosit chiar în urmă cu cîteva zile. Chiar şi după egalul cu AEK Larnaca, Levy a lăsat să se înţeleagă că şi-ar mai dori şi alţi jucători.

6. Defensivi - Deşi se anunţase că Steaua va evolua în sistemul 4-3-3, Ronny Levy a insistat ca echipa să joace 4-4-2 sau 4-3-2-1. În meciul cu Schalke, "militarii" nu au expediat nici un şut pe spaţiul porţii adverse, jucînd pe teren propriu.

7. Lipsă de idei - Steaua e echipa din Liga 1 care aduce cel mai uşor mingea la poarta adversă, dar nu reuşeşte să găsească soluţii pentru a marca. Aproape toate golurile din acest sezon ale "roş-albaştrilor" au venit ca urmare a unor faze individuale.

8. Tinerii ignoraţi - Ronny Levy nu a mizat aproape deloc pe tineri, trăgîndu-l pe linie moartă pe Florin Gardoş şi ignorîndu-i complet pe Iulian Roşu, Ionuţ Năstăsie şi Valeriu Lupu.

9. O victorie în ultima lună - Din cele şase meciuri jucate în luna septembrie, Steaua a cîştigat numai unul, 4-0 cu Sănătatea! Singurul adversar tare a fost Schalke!

10. Improvizaţii - Levy n-a luat întotdeauna cele mai bune decizii, improvizînd mai mereu pe banda dreaptă la mijloc, dar şi în defensivă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.