Liga 1

Victorie spectaculoasă a lui U Cluj, scor 5-2, în faţa lui Gaz Metan

Adrian Cristea a reuşit "dubla"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 01 octombrie 2011

U Cluj a urcat pe poziţia a doua a clasamentului intermediar şi s-a apropiat la numai un punct de Dinamo după ce s-a impus cu 5-2 în deplasarea de la Mediaş. Omul meciului a fost Adrian Cristea, care a reuşit un hattrick şi a mai dat şi o pasă de gol.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA COMENTARIUL LIVETEXT!

"Şepcile roşii" au început ca din tun şi Adrian Cristea a deschis scorul după numai patru minute de joc, după o respingere greşită a lui Markovici. "Prinţul" a făcut apoi 2-0 după ce s-a distrat în flancul stîng cu Hoban şi a înscris cu un şut superb din unghi. Şi coşmarul a continuat pentru gazde, pentru că Laurenţiu Marinescu şi-a trecut şi el numele pe tabelă, în minutul 19, cînd a înscris cu un şut din 8 metri, la colţul lung.

Matemataticianul de pe banca Mediaşului, Cristi Pustai, a făcut repede calculele şi l-a scos pe Trtovac, veriga slabă din prima jumătate a reprizei, şi l-a introdus în teren pe Pîrvulescu. A fost momentul de trezire al echipei, pentru că numai peste şapte minute, Cristi Bud a redus din diferenţă cu un şut cu latul din 6 metri (31).

Gaziştii au revenit extrem de motivaţi de la cabine şi au ratat ocazie după ocazie, însă golul a venit tot la poarta lui Pleşca. Tony a primit de la Cristea în interiorul careului, l-a driblat scurt pe Markovici, apoi a şutat fără speranţe pentru portar la colţul lung (64). Cristea şi-a completat apoi ziua de graţie cu încă un gol: a scapat sigur spre poarta, a făcut o bicicletă pe lîngă Pleşca, apoi a înscris în poarta goală (77).

Scorul ar fi putut fi chiar mai mare, dar Vukadinovici a intervenit salvator în minutul 82, după ce Cojocnean a trecut de portar. La un miunt distanţă, acelaşi Cojocnean a trimis milimetric peste poartî din 10 metri. Hoban a redus totuşi din diferenţă în primul minut de prelungiri, cu un şut perfect din lovitură liberă de la 20 de metri.

Echipe de start:
Gaz Metan: Pleşca - Trtovac, Fl. Lazăr, Z. Markovici, Vukadinovici - Cr. Todea, Breeveld - Hoban, Bawab, C. Petre - Bud
Rezerve: Vîtcă, D. Roman, Buzean, Liţu, R. Zaharia, Pîrvulescu, Frăsinescu

U Cluj: Matache - S. Achim, Abrudan, Szukala, Grecu - Al. Păcurar, L. Marinescu, E. Bazzi - Ad. Cristea, N. Tony, Cojocnean
Rezerve: Matache, Mendy, Pele, Unguruşan, Niculescu, Bostina, Grozav

Gaz Metan - U Cluj va începe la ora 19:00, în direct la DigiSport şi liveTEXT pe GSP.ro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.