Campionate

VIDEO Guardiola s-a enervat: "Dacă Messi cade în careu e pentru că a fost faultat. Leo NU simulează!"

Lionel Messi a cerut penalty la o fază petrecută la scorul de 1-0 pentru Barcelona, dar arbitrul n-a fost de acord

Articol de Cristina Negrilă  —  luni, 03 octombrie 2011

Tehnicianul Barcelonai, Josep Guardiola, s-a săturat ca argentinianul Lionel Messi să fie acuzat că simulează în careu pentru a obţine penalty-uri şi a sărit în apărarea vedetei formaţiei catalane în conferinţa de presă de după meciul cîştigat cu 1-0 la Gijon, în faţa lui Sporting.

Messi a cerut lovitură de la 11 metri în partida disputată duminică seara, însă arbitrul n-a fost de acord. "Nu am văzut faza pentru că eram foarte departe, dar lumea trebuie să ştie că dacă Leo cade în careu e pentru că a fost faultat. Vorbim despre un jucător care atunci cînd intră în careu nu se uită unde să cadă, ci cîţi adversari trebuie să dribleze pentru a putea şuta la poartă. Cea mai mare calitate a lui e că mereu priveşte înainte şi spre poartă. Messi nu simulează niciodată", a zis Guardiola.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!


Antrenorul catalanilor a fost felicitat de un jurnalist prezent la conferinţa de presă pentru educaţia de care dă dovadă mereu şi pentru imaginea excelentă pe care o oferă atît ca reprezentant al clubului, cît şi în plan personal. Răspunsul? "Să nu credeţi că nu am şi defecte, am şi sînt destule. Ceea ce mi-e foarte clar însă e că trebuie să respecţi instituţia pe care o reprezinţi. Plus că nu te costă nimic să fii educat".

Clos Gomez nu a acordat lovitură de la 11 metri în meciul Sporting Gijon - FC Barcelona 0-1, deşi se afla foarte aproape de fază. Trecuse o jumătate de oră din meci, iar catalanii conduceau cu 1-0, cînd Messi a pătruns în careu, depăşindu-l pe Miguel de las Cuevas. Jucătorul gazdelor a ajuns tîrziu la minge şi l-a faultat vizibil pe argentinian. Centralul a lăsat însă jocul să continue, în ciuda protestelor lui Messi, căruia nu îi venea să creadă că nu a primit penalty.

Barcelona a urcat pe primul loc în clasament graţie golului marcat de Adriano ('12) şi se află la egalitate de puncte (14) cu Levante. Real Madrid ocupă poziţia a 3-a, cu 13 puncte.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.