Liga 1

Ilie "Cruyff" :D » Egalul nu mai e soluţie, Steaua bagă toţi atacanţii pe teren!

Stefan Nikolici a marcat golul egalizator şi a oferit pasa de gol la reuşita lui Florin Costea

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 03 octombrie 2011

Steaua a cîştigat aseară în faţa Oţelului, scor 2-1, golul victoriei fiind marcat de Florin Costea în al treilea minut al prelungirilor.

Ilie Stan, noul antrenor al "roş-albaştrilor", a forţat jocul ofensiv pe finalul partidei, apelînd la toţi cei trei atacanţi de pe bancă pentru a întări ofensiva. În ultimul sfert de oră Steaua a avut pe teren nu mai puţin de cinci jucători de atac: Cristi Tănase, Leandro Tatu, Stefan Nikolici, Raul Rusescu şi Florin Costea. Stan începuse jocul cu doar trei fotbalişti de profil ofensiv: Tănase, Tatu şi Mihai Costea.

Cristi Tănase a scos penalty-ul din care Steaua a egalat, Stefan Nikolici a marcat primul gol şi a oferit pasa reuşitei care a adus victoria, cea a lui Florin Costea din minutul 90+3. De asemenea, Leandro Tatu a fost cel mai lăudat jucător de către patronul Gigi Becali pentru determinarea şi disponibilitatea la efort arătate.

Tehnicianul Stelei a urmat exemplul olandezului Johan Cruyff, model folosit în trecut şi de Gică Hagi, la echipa naţională.

"Eu am învăţat de la Cruyff că, în momentul în care eşti condus, trebuie să mizezi totul pe cartea atacului", spunea Gică Hagi. În barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2002, "Regele" a folosit cinci jucători de atac în ultimul sfert de oră al partidei retur cu Slovenia, de la Bucureşti, înheiată la egalitate, scor 1-1. Slovenia s-a calificat la Mondiale pentru că învinsese în tur cu 2-1.

"Ilie Stan a făcut o schimbare pe care eu nu aş fi făcut-o niciodată: l-a scos pe Prepeliţă şi l-a băgat pe Florin Costea. Am terminat meciul cu cinci atacanţi, vă daţi seama?", a spus Gigi Becali după meci.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.