Campionate

FC Sion şi-a retras memoriul de la TAS » Liga elveţiană a cedat şi a i-a înregistrat pe jucători

Geoffroy Serey Die la finalul dublei cu Celtic, cind Sion a obtinut calificarea in Europa League

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 03 October 2011

După cîteva săptămîni de scandaluri, Liga elveţiană a acceptat să-i înregistreze pe cei şase jucători transferaţi de FC Sion în această vară, deşi clubul elveţian avea interdicţie de la UEFA să facă mutări pe piaţa transferurilor. După cîteva procese cîştigate în civil de clubul la care evoluează şi românul George Ogăraru, SFL a cedat.

Totuşi, scandalul continuă pentru că FC Sion şi-a menţinut plîngerea depusă împotriva forului european, după ce formaţia a fost scoasă din Europa League pentru că i-ar fi folosit pe cei şase jucători în dubla cu Celtic Glasgow.

"FC Sion şi-a retras apelul de la TAS, având în vedere că a obţinut confirmarea că poate să folosească noile achiziţii", se arată într-un comunicat al clubului elveţian.

UEFA consideră însă că FC Sion nu a respectat o interdicţie în ceea ce priveşte achiziţionarea de jucători, ceea ce a dus la excluderea echipei din Liga Europa, competiţie organizată de UEFA. Forul european a hotărât ca în locul FC Sion să participe în Liga Europa formaţia Celtic Glasgow. Faza grupelor Ligii Europa a început la 15 septembrie, cu Celtic, Rennes, Atletico Madrid şi Udinese în grupa I.

FC Sion a deschis mai multe proceduri în justiţie. Tribunalul din Vaud va lua o decizie, în această săptămână, în procesul clubului elveţian cu UEFA.

Dacă procedurile în justiţia civilă elveţiană vor continua, preşedintele UEFA Michel Platini şi secretarul general al forului Gianni Infantino vor trebui să se prezinte personal la audieri.

mediafax

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.