Liga 1

Wesley a devenit cel mai bun marcator străin din Liga 1! L-a detronat pe Demollari

Wesley a devenit cel mai bun marcator străin din Liga 1! L-a detronat pe Demollari

Articol de Vlad Pahonţu, Liviu Manolache  —  luni, 03 octombrie 2011

Atacantul Vasluiului, Wesley Lopes da Silva, a intrat în istoria Ligii 1 în meciul împotriva Mioveniului, depăşindu-l la numărul de goluri înscrise pe Sulejman Demollari. În minutul 8 al întîlnirii cu argeşenii, Wesley a profitat de pasa lui Lucian Sînmărtean şi, nemarcat, a împins cu capul mingea în poarta lui Hăisan, fiind a 37-a reuşită pentru stranierul galben-verde. Jucătorul ofensiv nu s-a oprit aici şi şi-a mai trecut de două ori numele pe tabela de marcaj.

Albanezul Sulejman Demollari a evoluat în Ştefan cel Mare timp de 4 sezoane (1991-1995), timp în care a jucat 100 de meciuri şi a dat 36 de goluri. În vîrstă de 30 de ani, Wesley i-a doborît recordul dinamovistului după doar două sezoane petrecute în România.

Venit în România în februarie 2009, după ce Vaslui a plătit celor de la Leixoes 1,5 milioane de euro, brazilianul a înscris în primul său tur de campionat 7 goluri, avînd ca în sezonul următor să marcheze cu 5 goluri mai mult. Anul trecut şi-a trecut în cont 14 goluri, iar în acest început de campionat a punctat de 7 ori.

- 2 milioane de euro este suma de transfer a brazilianului, conform site-ului specializat transfermarkt

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.