Liga 1

"Statul a cîştigat 14 milioane de euro din construirea Cluj Arena"

Cluj Arena

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 04 October 2011

Statul român a cîştigat aproximativ 14 milioane de euro în urma construirii stadionului Cluj Arena, sub formă de TVA şi din diverse impozite şi taxe, suma reprezentînd 30 la sută din valoarea totală a contractului de execuţie, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Acesta a mai spus că valoarea lucrărilor de construire a noii arene se ridică la 35 de milioane de euro, fără TVA.

"Costul edificării Cluj Arena a fost de 44 de milioane de euro cu TVA. Din aceşti bani, 14 milioane de euro, adică 30 la sută din costuri, au fost asiguraţi de către Guvernul României, restul de 30 de milioane de euro, respectiv 70 la sută, provenind din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. Valoarea contribuţiei la stat este în jur de 30 la sută din valoarea totală a contractului, deci aproximativ 14 milioane de euro, reprezentînd TVA, impozit pe profit, contribuţii şi asigurări sociale, taxa la Inspecţia de Stat în Construcţii. În cei doi ani au lucrat la construirea stadionului peste 1.500 de angajaţi direcţi", a spus Alin Tişe.

Potrivit şefului CJ Cluj, stadionul are 30.335 de locuri pe scaune, din care 629 de scaune destinate VIP - clasa business, 748 scaune VIP - clasa standard, 87 de scaune categorii Very VIP, 32 de locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

Sursa: Mediafax

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.