Liga 1

Ilie Stan face reparaţiile fizice la Steaua!

Articol de Remus Răureanu, Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ilie a dus-o pe Steaua la munte ca să corecteze carenţele fizice la mijlocul turului. Rapid, cu acelaşi program ca al roş-albaştrilor, se odihneşte pînă joi


Steliştii au plecat la Săcele şi au un program de pregătire chiar mai intens decît cel pe care-l aveau astă-vară, cînd se pregăteau în Austria. Ilie Stan face cîte două antrenamente zilnic, dintre care unul fizic. Levy n-a lucrat deloc strict fizic pe parcursul verii, argumentul israelianului constituindu-l timpul scurt pe care l-a avut la dispoziţie înaintea sezonului.

Stan a fost înştiinţat din momentul în care a fost instalat că echipa are probleme fizice serioase. "Jucătorii nu pot să alerge", i-a zis Becali. Levy şi oamenii cu care el a colaborat la Steaua au dat vina pe condiţiile pe care le-au avut la Mogoşoaia şi la Buftea, locaţiile în care s-au antrenat roş-albaştrii de cînd au plecat din Ghencea: "N-am avut sală de forţă, nici alte materiale care se folosesc, în mod obişnuit, la exerciţiile fizice".

Unii muncesc din greu, alţii se relaxează
Felul în care Stan a condus Brăneştiul, o formaţie pe care a pregătit-o timp de doi ani şi jumătate, îl indică drept un om potrivit să corecteze carenţele de pregătire fizică. "Steliştii vor trage din greu dacă Ilie i-a dus la munte! Şi la Brăneşti era adeptul pregătirii montane foarte dure, cu alergătură multă", a povestit un jucător care a colaborat cu Ilie la Victoria. Prin asta trec şi fraţii Costea, şi restul roş-albaştrilor la Săcele.

Rapid, rivala şi adversara lor peste două etape, se odihneşte în vremea asta, cu jucătorii lăsaţi liberi pînă joi. Deşi giuleştenii au avut acelaşi program ca al lor, inclusiv acelaşi număr de partide disputate în Europa.

"Pe lîngă pregătire fizică, mi-am propus să şi organizez echipa în pauza asta de două săptămîni, să lucrez separat cu fiecare compartiment şi să-i fac să joace aşa cum vreau eu"
Ilie Stan, antrenor Steaua

"Echipa e stoarsă fizic din cauza numărului mare de meciuri pe care le-am disputat de la startul sezonului"
Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.