UPDATE // Mircea Sandu a ieşit din sediul DNA la ora 15:45, după mai bine de două ore în care a stat să dea declaraţii procurorilor anti-corupţie.
"Am venit aici în calitate de martor. Procurorii m-au întrebat dacă am cunoştinţe despre delegările de arbitri, despre toate problemele care au apărut în presă în ultimele zile. A fost un singur caz, în care Vasile Avram mi-a spus înaintea finalei Cupei pe cine a delegat. I-am dat dreptate, pentru că un asemenea eveniment merită cea mai bună brigadă. Şi astăzi, cred că Vasile Avram nu este un om coruptibil", a spus Mircea Sandu la ieşirea de la DNA.
UPDATE // La 15:18, din sediul DNA au ieşit Constantin Ştefan şi George Ionescu, chemaţi ca martori.
UPDATE // Mircea Sandu a ajuns şi el, la 13:25, la sediul DNA. Săptămîna trecută, vineri, apăruse informaţia că Mircea Sandu a fost citat ca martor în dosar, dar nu a putut ajunge faţă în faţă cu procurorii din cauza unor probleme de sănătate. A doua zi, pe site-ul FRF a apărut o dezminiţere, dar preşedintele FRF a anunţat că este în orice moment la dispoziţia anchetatorilor.
UPDATE // După Zotta, alţi doi membri au trecut azi pe la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Secretarul Constantin Ştefan şi Geroge Ionescu, membru în CCA, au dat declaraţii legate de dosarul în care Vasile Avram a fost reţinut.
UPDATE // Constantin Zotta a fost în această dimineaţă la DNA, acolo unde a răspuns întrebărilor legate de perioada în care a făcut parte din CCA. În vară, Zotta acceptat oferta lui Adrian Porumboiu şi a preluat conducerea clubului FC Vaslui.
"Astăzi am fost audiat de DNA timp de zece minute. A fost ceva scurt pentru că am fost audiat în calitate de martor. Am lucrat în cadrul CCA şi m-au întrebat cum funcţionează comisia. A fost ceva normal, cum probabil că vor mai fi chemaţi şi alţi membri ai comisiei în calitate de martori", a spus Zotta.
Constantin Zotta, Valeriu Ioniţă şi GH. Constantin "Suceavă" sînt observatorii cu cele mai multe delegări la meciurile lui FC Tg. Mureş în ultimele 10 etape ale sezonului trecut, adică perioada pentru care DNA investighează delegările. Zotta a fost observator la Sportul-Tg. Mureş, 1-2, partidă arbitrată de Chivulete, cu Valentin Avram la tuşă, şi Steaua-Tg. Mureş, 1-0, partidă arbitrată de Marius Avram, cu fiul lui "Suceavă" la tuşă.
.............................................................................
Adrian Comănescu, Alexandru Deaconu, Sebastian Colţescu, Dorin Mudura şi Marius Avram, fiul fostului şef CCA aflat în arest pentru 29 de zile, au ajuns ieri la DNA în calitate de martori
Alături de Andrei Chivulete, audiat acum două săptămîni, şi Dragoş Istrate, cei patru "centrali" chemaţi ieri ca martori au condus partidele echipei FCM Tîrgu-Mureş în ultimele zece etape ale campionatului trecut. E vorba de delegările pe care procurorii le folosesc drept probă împotriva lui Vasile Avram.
Dorin Mudura a fost "tuşier" la ultima partidă din Liga 1 2010-2011, cu ocazia căreia fostul şef al arbitrilor ar fi primit 19.000 euro mită de la Sorin Ţerbea, în timp ce viceprimarul Maior, prezent în convorbirile interceptate de anchetatori, este liderul din umbră al clubului mureşean.
Avram jr. tace, Deaconu neagă
Deşi a aşteptat jumătate de oră pe holurile DNA, Marius Avram a fost arbitrul care a avut cea mai scurtă întrevedere cu procurorii. Aceştia i-au explicat că se poate prevala de faptul că inculpat în dosar este tatăl său şi să refuze orice declaraţie. Avram jr. a considerat că e firesc să nu spună nimic, astfel că, după doar două minute, a părăsit biroul anchetatorilor. Fără să facă vreun comentariu.
La fel au procedat Claudiu Maior, arbitrii Comănescu, Deaconu şi Mudura. Ultimul, temător şi agitat, părea vizibil afectat de situaţia în care se află, deşi a fost audiat doar ca martor. Iar Deaconu a petrecut 30 de minute în faţa procurorilor, răspunzînd că nu are cunoştinţă de vreo încercare de influenţare a arbitrajelor în favoarea sau defavoarea lui FCM Tîrgu-Mureş şi că nu ştie nimic în legătură cu aceste delegări.
Emoţii mari pentru Colţescu
Primul care a părăsit sediul DNA a fost "centralul" Colţescu: "Am stat 15 minute, am dat o declaraţie şi atîta tot. N-am nici o implicare, sînt curat. Nu am legătură cu nici un club, cu nici un conducător sau cu domnul Avram. Nu mi s-a cerut niciodată să favorizez vreo echipă. Eu am arbitrat-o pe FCM Tîrgu-Mureş de trei ori, o dată a pierdut, o dată a făcut egal şi o dată a cîştigat".
Probabil emoţionat, Colţescu a greşit însă: a condus patru partide ale mureşenilor în Liga 1, şi nu trei, bilanţul fiind de două victorii, un egal şi o înfrîngere pentru FCM. "Centralul" craiovean a arbitrat sezonul trecut "dubla" FCM Tîrgu Mureş-Unirea Urziceni, încheiată cu două victorii identice, 1-0 pentru ardeleni, în fiecare partidă Urziceni avînd un om eliminat.
Ţerbea+FRF+LPF=Love
Sorin Ţerbea are legături strînse cu oameni din fruntea fotbalului românesc. Vasile Avram era doar unul dintre ei. În timpul campaniei pentru alegerile din 2009, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a susţinut o consfătuire cu membrii afiliaţi din Ardeal la hotelul President din Tîrgu Mureş, proprietatea omului de afaceri, care a devenit ulterior membru în Comitetul Executiv al FRF. Ţerbea şi-a făcut relaţii tari şi la LPF. Surse bine informate susţin că afaceristul mureşean i-a cununat recent băiatul preşedintelui Comisiei de Disciplină a Ligii, Doru Neagu, personaj care apare în stenogramele interceptate de procurorii DNA discutînd cu Ţerbea despre Dumitru Dragomir.
{{text}}