Campionate

INCREDIBIL Sion a cîştigat un proces civil împotriva UEFA. Ce va face UEFA în această situaţie?

Geoffroy Serey Die la finalul dublei cu Celtic, cind Sion a obtinut calificarea in Europa League

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 05 octombrie 2011

Situaţie incredibilă în fotbalul european. FC Sion, echipa la care evoluează şi românul George Ogăraru, susţine că a cîştigat un proces civil cu UEFA. Elveţienii scriu pe site-ul oficial al clubului că un tribunalul civil i-ar obliga pe mai marii forului internaţional să-i reintegreze pe elveţieni în Europa League, lucru care pare puţin probabil după ce competiţia a disputat deja două manşe.

Conform clubului helvet, din etapa a treia FC Sion ar trebui să ia locul scoţienilor de la Celtic Glasgow, în grupa I a Europa League, grupă în care se mai află Atletico Madrid, Udinese şi Rennes.

De asemenea, FIFA ar fi obligată să plătească despăgubiri, al căror cuantum nu a fost încă stabilit.

Clasamentul grupei I după două etape:
1. Atletico Madrid 2 j   3-1  4 pct
2. Udinese  2   3-2   4
3. Rennes  2   2-3  1
4. Celtic   2   1-3   1


FC Sion a fost scoasă din Europa după ce scoţienii de la Celtic au făcut o plîngere la FIFA pe motiv că formaţia lui Ogăraru a folosit în dubla manşă din play-off şase jucători noi, care nu fuseseră înregistraţi. Forul internaţional a susţinut că echipa din Ţara Cantoanelor avea interdicţie la transferuri.

Deşi echipa elveţiană a cîştigat mai multe procese în civil împotriva Federaţiei Elveţiene şi a UEFA, organizaţia internaţională nu a luat în seamă avertismentele şi a păstrat decizia eliminării formaţiei FC Sion din Europa. Federaţia elveţiană a cedat în cele din urmă a recunoscut legitimarea celor şase fotbalişti.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.