Nationala

5 motive pentru încă o calificare ratată

Articol de Viorel Tudorache  —  duminică, 09 octombrie 2011

ANALIZĂ. GSP explică principalele cauze care au contribuit la pierderea calificării la Euro 2012. A cincea din 2000 încoace


1. RECONSTRUCŢIE ÎNTÎRZIATĂ.

Fostul selecţioner Răzvan Lucescu a întîrziat prea mult reconstrucţia "naţionalei", lucru care s-a răsfrînt negativ asupra startului în preliminariile Euro 2012, două puncte din 4 jocuri: 1-1 cu Albania, acasă, 0-0 cu Belarus, deplasare, 0-2 cu Franţa, deplasare, şi 1-2 cu Bosnia, deplasare. La toate astea s-au adăugat şi fricţiunile dintre taberele "Lucescu-Lupescu" şi "Mircea Sandu - fraţii Becali", finalizate cu demisia lui Răzvan.

2. ABSENŢA LUI MUTU. Lipsa vedetei "naţionalei" de la primele 3 meciuri cauzată de suspendarea de 9 luni pentru scandalul Sibutramina, care s-a suprapus şi cu războiul rece dintre golgeter şi Lucescu, a privat reprezentativa de cel mai important om de gol ale ei. Mutu a revenit la meciul cu Bosnia, de la Zenica, scor 1-2, şi a marcat 5 goluri în 4 partide.

3. ERORILE DE ARBITRAJ. Alta ar fi fost cu siguranţă acum situaţia dacă arbitrii n-ar fi comis greşeli uriaşe împotriva "tricolorilor", răpindu-ne 4 puncte. La meciul cu Albania ni s-a refuzat un penalty clar la un henţ în careu, iar cu Franţa, la acel 0-2 de la Paris, "cocoşii" au deschis scorul dintr-un ofsaid de doi metri.

4. ADVERSARI ÎN CREŞTERE. Ca şi în preliminariile pentru CM 2010, cînd am prins Serbia pe val, şi în această campanie am dat peste o reprezentativă a Bosniei în cel mai bun moment al ei din istorie. Cu toate astea, România a zdrobit Bosnia, 3-0, la Bucureşti, şi a pierdut greu, 1-2, la Zenica.

5. PIŢURCĂ N-A RISCAT CU FRANŢA. "Naţionala" a pierdut şi ultima brumă de speranţă într-o calificare după remiza albă cu Franţa, obţinută luna trecută la inaugurarea stadionului Naţional Arena. Selecţionerul nu a ordonat atacul nici în ultimele 30 de minute, deşi aflase că Bosnia învinsese Belarus şi doar victoria ne mai menţinea în cursa calificării.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.