EURO 2012

GALERIE FOTO Waka-Waka la redeschiderea stadionului care va găzdui finala Euro 2012

+21 Foto
Spectacol la deschiderea arenei din Kiev

Articol de Răzvan Luţac  —  duminică, 09 octombrie 2011

Stadionul Olimpic din Kiev, care va găzdui finala Campionatului European de Fotbal din 2012, a fost redeschis aseară cu mare fast, la festivitate fiind invitaţi o serie de personalităţi din lumea sportului şi a muzicii.

Odinioară cel mai mare stadion din estul Europei, avînd o capacitate de peste 83.000 de locuri, Stadionul Olimpic din Kiev a fost refăcut, actuala arenă avînd o capacitate de 70.500 de locuri. Pentru noua bijuterie a Kievului, s-a organizat o festivitate de inaugurare, la care au participat zeci de mii de oameni.

În cadrul spectacolului, s-au proiectat filme cu istoria stadionului, meciuri mari din trecutul formaţiilor ucrainene în cupele europene, precum şi scena în care Michel Platini a extras din plic numele Ucrainei şi Poloniei pentru găzduirea turneului final.

Zeci de sportivi de renume din istoria Ucrainei au fost prezenţi la festivitate, ei asistînd la spectacole de lumini, focuri de artificii, spectacole de dans şi  scenete care au înfăţişat momente din istoria vecinilor de la nord. La eveniment a participat şi fostul antrenor al Stelei, Oleg Protasov.

Costurile renovării stadionului s-au ridicat la peste 500 de milioane de dolari, mai mult decît dublu faţă de cheltuielile pentru construirea National Arena.

Totul s-a încheiat cu un concert susţinut de Shakira, cîntăreaţa originară din Columbia întregind spectacolul cu un recital de 40 de minute.

Vezi mai jos o galerie foto de la acest eveniment!

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.