Nationala

Gică Popescu: "Jucătorii «naţionalei» şi-au pierdut demnitatea. Unde sînt atitudinea şi mîndria?"

Românii au încheiat cu capetele plecate jocul cu Belarus

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 09 octombrie 2011

Gică Popescu a comentat în termeni duri evoluţia jucătorilor echipei naţionale în meciul cu Belarus, încheiat la egalitate, scor 2-2.

"Echipa naţională a ajuns la un nivel de exprimare îngrijorător. Am întîlnit o echipă a Belarusului tînără, pe un stadion cu un public extraordinar, dar evoluţia noastră a fost groaznică. Ce este cel mai îngrijorător, şi asta am constatat la meci, este că jucătorii echipei naţionale au pierdut demnitatea, mîndria rezultatului.

Sînt jucători care nu evoluează, dar Moţi joacă la echipa de pe primul loc din România şi a greşit la primul gol. E o echipă blazată. Aţi văzut cum a tratat Adrian Cristea faza de la golul doi al Belarusului, sînt lucruri la care antrenorul nu are ce face. Pot înţelege lipsa de valoare, dar atitudinea, mîndria, lipsa de implicare unde sînt? Trebuiau să joace mai relaxaţi după ce au aflat rezultatul din Bosnia, fără presiunea continuării competiţiei.

Aş face un lot de 30 de jucători pe care să ne bazăm, din care Piţurcă să aleagă. Unii fotbalişti tineri acum vor fi la maturitate în campaniile viitoare, aşa ar trebui să gîndească selecţionerul. Are o campanie de rodaj, lumea nu se va supăra pe Piţurcă dacă nu va califica echipa la Mondialul din 2014.

Dan Petrescu a spus că nu ne vom mai califica 20 de ani la un Mondial după ce ne retragem noi, cei din Generaţia de Aur. În 2014, vor fi 16 ani de la ultimul turneu mondial", a spus Gică Popescu la "Recursul Etapei", la GSP TV.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.