Liga 1

Steliştii nu au voie să meargă acasă pînă nu dorm de prînz în cantonament » Program de grădiniţă

Articol de Remus Răureanu, Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ilie Stan are reguli stricte: elevii săi trebuie să vină la Mogoşoaia la 9:00 dimineaţa, unde sînt obligaţi să rămînă pînă la ora 17:00


Ilie Stan conduce echipa cu mînă de fier. După ce şi-a dus jucătorii pentru 5 zile într-un cantonament spartan la Săcele, tehnicianul roş-albaştrilor nu-i va slăbi pe aceştia nici în zilele cu antrenamente normale înaintea partidelor din campionat.

I-a lăsat să respire doar două zile
După perioada de la munte, Stan le-a dat lui Costea şi compania două zile libere. A fost unul dintre puţinele momente de respiro de care se vor bucura pe viitor Geraldo şi compania. Asta pentru că antrenorul de 43 de ani are reguli stricte în privinţa programului.
Prima: fotbaliştii sînt chemaţi în cantonamentul de la Mogoşoaia de la ora 9:00 dimineaţa, chiar dacă şedinţa de pregătire va începe abia la ora 11:00! Stan le-a transmis elevilor săi că nu va accepta nici o întîrziere, iar cei care vor încălca această regulă vor fi amendaţi. Dacă vor întîrzia şi a doua oară, jucătorii riscă să fie scoşi din lot.

Recuperarea şi odihna sînt obligatorii
O altă "lege" instaurată de noul antrenorul se referă la recuperare sportivilor. "E foarte important ca după un antrenament tare să vă recuperaţi ca la carte! Deci după şedinţa de pregătire toată lumea în bazin!" a fost ordinul lui Stan. Steliştii vor mînca împreună pentru că "relaţiile între voi nu se pot lega în doar două ore pe terenul de antrenament, ci stînd mai mult timp împreună!", motivează tehnicianul.

O altă regulă este şi somnul obligatoriu la prînz. Asemănător programului de la grădiniţă, unde copiii sînt mereu la odihnă după masă, acest lucru va fi obligatoriu şi la Steaua. Roş-albaştrii vor avea voie să plece din cantonament abia după ora 16:00.

E pe gustul lui Becali
Din cauza ultimelor escapade din lotul echipei, cînd mai mulţi fotbalişti au avut ieşiri în decor, Becali a vrut la echipă un antrenor dur. "Jucătorii trebuie verificaţi, numai aşa se pot obţine performanţe. «Dacă nu eşti în casă la ora 23:00 ai probleme»!" este una dintre regulile patronului preluată şi de Stan, care le-a transmis elevilor săi: "Nu permit ieşirile în decor de nici un fel!".

La Brăneşti era mai rău
În perioada petrecută la Victoria Brăneşti, Ilie Stan avea o altă regulă de la care nu făcea rabat. Jucătorii nu aveau voie să meargă la şedinţele de pregătire cu maşinile personale, deşi locul de cantonament era la baza de la Pustnicu, în afara Bucureştiului. Locul de întîlnire stabilit de tehnician era la staţia de metrou Republica, de unde se pleca în cantonament cu autocarul!

Lui Cîrţu nu i-a ieşit
Sorin Cîrţu a fost printre tehnicienii care au încercat să implementeze metode similare la Steaua. În mandatul său, jucătorii trebuia să vină la stadion înainte de prînz, mîncau împreună, apoi urmau şedinţele de pregătire. Chiar şi aşa, rezultatele nu au fost cele aşteptate. Bonfim şi Ricardo au evadat într-una dintre nopţile în care ar fi trebuit să stea în cantonament. Cei doi au sfîrşit prin a fi daţi afară, însă aceeaşi soartă a avut-o şi Cîrţu din cauza rezultatelor sub aşteptări.

Cum va arăta o zi obişnuită din viaţa unui stelist
ora 7:00 trezirea
ora 9:00 trebuie să ajungă în cantonament la Mogoşoaia
ora 11:00 antrenament
ora 13:00 recuperare obligatorie
ora 14:00 masa de prînz
ora 15:00 odihnă obligatorie
ora 16:00 plecarea acasă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.