Nationala

În ultimiii patru ani, naţionala a bătut recorduri vechi de generaţii... recorduri negative

Adrian Mutu

Articol de Liviu Manolache  —  miercuri, 12 octombrie 2011

S-a mai scurs o campanie de calificare şi România a rămas cu gîndul tot la un viitor măreţ. Cum vom privi europeanul la televizor, aşa cum s-a întîmplat şi cu mondialul de anul trecut, nu ne rămîne să facem calcule şi să ne aducem aminte de perioada în care naţionala noastră era pe culmile succesului.

În ultimele dou ă campanii de calificare la turneele finale, fie că a fost vorba de mondial sau de european, echipa noastră reprezentativă a reuşit să ne ducă pe locul 49 în lume şi să strice moştenirea lăsată de Hagi sau Popescu. În numai 4 ani, România a bătut toate recordurile negative ale ultimelor generaţii.

- 43,3% din totalul punctelor puse în joc în ultimele două calificări au obţinut cei ce ne-au reprezentat în preliminarii;
- Albania şi Belarus au scos pentru prima dată punct (puncte) într-un meci oficial disputat cu România;
- Lituania a învins în premieră România, precedentele nouă jocuri încheindu-se cu victoria "tricolorilor";
- Austria a cîştigat după 85 de ani un meci oficial jucat împotriva României, ultima dată cînd aceştia s-au impus consemnîndu-se pe 20 mai 1924.
- România a pierdut după cîteva decenii o partidă la 5 goluri diferenţă (Serbia-România 5-0), precedentul înregistrîndu-se în 67, Elveţia-România 7-1;
- Feroe şi Luxemburg au marcat în poarta "tricolorilor".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.