Stranieri

Săpunaru răsuflă uşurat pe jumătate » N-ar risca închisoarea, dar nu scapă nepedepsit

Cristi Săpunaru este urmărit de incidentul pe care l-a produs în urmă cu doi ani, după Benfica-Porto 1-0, cînd a agresat un steward Sursa foto:reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Thursday, 13 October 2011

Acuzat de Ministerul Public Portughez pentru agresiune fizică, fundaşul român Cristi Săpunaru ar putea plăti o sancţiune financiară penală şi obligat să presteze ore de muncă în folosul comunităţii.


Cristi Săpunaru nu e în pericol să ajungă la închisoare, aşa cum a lăsat să se înţeleagă în presa lusitană, preluată şi de cea română la începutul acestei săptămîni. Deşi, teoretic, riscă o pedeapsă între 3 şi 5 ani pentru episodul violent care l-a avut protagonist în decembrie 2009, fundaşul lui Porto ar putea fi judecat cu clemenţă. Potrivit cotidianul Record, dacă va fi găsit vinovat, fostul rapidist va scăpa numai cu o amendă penală modică şi eventual cu obligaţia de a presta ore de muncă în folosul comunităţii.

Ministerul Public din Portugalia l-a acuzat pe Săpunaru şi alţi trei colegi ai săi, Helton, Fucile şi Rodriguez, de vătămare corporală, în urma agresiunii fizice suferite de un steward la derbyul din decembrie 2009, Benfica - FC Porto. Potrivit înregistrărilor video, Cristi l-ar fi lovit pe unul dintre oamenii de ordine pe tunelul care duce la vestiare, fiind şi suspendat 4 luni, sancţiunea fiindu-i apoi redusă la 4 etape.

Sursa citată susţine că, fiind la prima infracţiune de acest gen, Săpunaru nu va primi pedeapsa maximă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.