EURO 2012

Au şi ei un Urs Meier: Iturralde Gonzalez a devenit inamic public în Armenia!

+1 Foto
Momentul în care Berezovsky a fost eliminat de Iturralde Gonzalez

Articol de Răzvan Luţac  —  joi, 13 octombrie 2011

Echipa naţională a Armeniei, o obişnuită a ultimelor poziţii în clasamentul preliminariilor pentru turneele finale, a fost la un pas de calificarea la Campionatul European din Ucraina şi Polonia, însă şansele ex-sovieticilor de a prinde un loc la baraj s-au năruit la Dublin.

Armenii au găsit şi un vinovat pentru înfrîngerea din Irlanda. Nu este antrenorul Minasyan, nici măcar fundaşul Aleksanyan, care şi-a introdus balonul în propria poartă în prima repriză, ci arbitrul basc Iturralde Gonzalez, cel care, la mijlocul primei reprize, l-a eliminat pe Roman Berezovsky, portarul Armeniei. Acesta blocase cu pieptul, în afara careului, un şut al irlandezului Simon Cox, însă centralul din Spania a acordat henţ şi l-a eliminat pe goal-keeper.

L-au "omorît" pe Wikipedia!

Reacţiile la adresa lui Iturralde Gonzalez au fost extrem de dure. Presa internaţională l-a acuzat pentru decizia sa pripită, iar armenii îl consideră drept inamic public. Astfel, pe pagina lui Gonzalez de pe Wikipedia, apărea faptul că acesta a murit la Dublin, pe 11 octombrie 2011, data meciului dintre cele două naţionale!

Pînă şi atacantul irlandez Simon Cox a recunoscut, după meci, că Berezovsky nu a comis henţ. Mai mult, reluările TV demonstrează faptul că însuşi atacantul gazdelor preluase balonul cu ajutorul braţului, ceea ce a inflamat şi mai tare tabăra armeană. Vezi aici controversata fază (VIDEO)!

S-a întors roata pentru irlandezi

Calificaţi la baraj şi cu ajutorul acestei decizii de arbitraj, irlandezii  au fost privaţi de calificarea la CM din 2010 în urma unei erori asemănătoare. La meciul de baraj cu Franţa, Thierry Henry s-a ajutat de mînă la faza golului marcat de Gallas în prelungirile partidei retur, la scorul de 1-0 în favoarea Irlandei. Meciul s-a terminat cu scorul de 1-1, iar "cocoşii" s-au calificat la Mondial.

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.