Liga 1

Ilie Stan caută o soluţie de compromis pentru jucătorii săi » Vor măcar să se antreneze în Ghencea!

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dacă o întoarcere pe arena centrală este aproape imposibilă acum, tehnicianul stelist face eforturi ca echipa să folosească măcar baza de pregătire


Jucătorii stelişti continuă să facă naveta Bucureşti - Mogoşoaia. Uneori baza unde se pregăteşte echipa naţională este înlocuită cu un alt teren care aparţine Federaţiei Române de Fotbal, cu cel de la Buftea.

Acest lucru s-a întîmplat şi ieri, cînd Costea şi compania au mers la Buftea pentru şedinţa de pregătire. Deşi este mai nou construită, baza de la Buftea nu dispune decît de două terenuri de antrenament şi vestiare. Mult prea puţin pentru cerinţele lui Ilie Stan, care şi-ar dori şi o sală de forţă, dar şi o saună şi un loc de cantonament, unde jucătorii să se odihnească la prînz.

Sînt departe de oraş
Un alt impediment văzut de noul tehnician al roş-albaştrilor este distanţa pe care jucătorii săi trebuie să o parcurgă în fiecare zi pînă la locul de cantonament. "Regula antrenorului e clară: toată lumea trebuie să fie la ora 9:00 la bază. Asta înseamnă că unii jucători ar trebui să se trezească chiar şi la 6:30 dimineaţa pentru a ajunge la timp. Unii vin cu ochii închişi!", a povestit un apropiat al roş-albaştrilor. "E imposibil să faci performanţă aşa. Jucătorii au de tras la antrenament, iar apoi au nevoie de o refacere. La noi e altfel, atunci cînd sîntem la Buftea, ne antrenăm, facem un duş şi plecăm pentru că nu avem saună sau bazin de refacere!", a povestit un jucător.

La Mogoşoaia la grămadă
Cele mai multe şedinţe de pregătire ale roş-albaştrilor au avut loc la Mogoşoaia. Însă şi acolo programul este unul strict. De exemplu, atunci cînd echipa naţională are acţiuni, steliştii sînt nevoiţi să se mute la Buftea sau pe alte terenuri. Aşa s-a întîmplat şi în pauza prilejuită de meciurile "naţionalei" cu Belarus şi cu Albania. Pentru că "tricolorii" au stat în cantonament o săptămînă la Mogoşoaia, Ilie Stan a preferat să-şi ducă jucătorii la Săcele, acolo unde avea toate condiţiile de cantonament. În plus, la Mogoşoaia liniştea nu este asigurată, deoarece există momente cînd echipele din afara Bucureştiului şi care au meciuri în capitală optează să se cazeze la Mogoşoaia.

Visul lui Stan
Încă de la numirea sa la Steaua, Stan i-a transmis patronului: "Am fi mult mai puternici dacă am juca în Ghencea. Aş fi mulţumit şi dacă măcar ne-am antrena acolo, dacă nu e posibil să disputăm meciurile pe arena centrală. În Ghencea am avea şi sală de forţă, dar şi zona de refacere, plus minicantonamentul şi sala de mese! Exact de ce are nevoie o echipă adevărată!". Stan a încercat acum cîteva zile să viziteze baza sportivă din Ghencea, dar militarii care păzesc zona i-au interzis acest lucru.


Steaua-Rapid pe Arena Naţională
Conducerea clubului stelist a anunţat că următorul meci al roş-albaştrilor de pe teren propriu, cel cu Rapid, se va disputa pe Arena Naţională. Partida va avea loc luni, 24 octombrie, şi va fi transmisă de DolceSport.


"Sînt probleme cu pregătirea fizică fiindcă ne-au lipsit condiţiile pe care o echipă de fotbal le are în mod normal. La Steaua, multe dintre acestea nu există!"
Michele Bon, fost preparator fizic Steaua

Cum arată programul zilnic al unui jucător al Stelei:
- ora 6:30 trezirea
- ora 7:30 pleacă spre baza de antrenament din Buftea: are de parcurs 25 de kilometri. Timpul minim în care parcurge distanţa este de o oră
- ora 9:00 trebuie să fie prezent la baza de la Buftea
- ora 11:00 antrenament
- ora 14:00 pleacă spre casă. Alţi 25 de kilometri de parcurs înapoi acasă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.