Altele

Calculatorul a oprit-o pe Anca Măroiu din drumul spre finală

Calculatorul a oprit-o pe Anca Măroiu din drumul spre finală

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 14 October 2011

Anca Măroiu s-a oprit în semifinala Campionatului Mondial din Catania după ce Na Li a fost desemnată de calculator ca fiind cea care va trece mai departe în ultimul act al competiţiei, trimiţînd-o acasă cu medalia de bronz pe româncă.

Ana Maria Brânză a fost prima care a urcat pe ultima treaptă a podiumului după ce a pierdut în faţa chinezoaicei Yujie Sun (14-15), sperînd că Anca o va răzbuna în al doilea meci, dar sorţii "automatizaţi" îi predestinaseră altceva.

Anca a condus cu 3-2, avînd să fie lăsată în urmă la nu mai puţin de 4 puncte (3-7). Românca a egalat scorul la 9 pentru un final de senzaţie. Jocul a devenit unul pasiv şi arbitrul a acordat un minut suplimentar, dar dacă nici una nu avea să se detaşeze, surpiza ar fi venit din partea calculatorului, care îşi alesese deja cîştigătoarea. Şi aceasta a fost Na Li.

De ce a pierdut Anca Măroiu?

În meciul de scrimă, dacă repriza a treia se încheie la egalitate şi este urmată de prelungiri, calculatorul este cel care decide de la început cine este cîştigătorul duelului. În meciul dintre Măroiu şi Li, aparatul a urcat-o şi mai sus pe podium pe chinezoaică.




Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.