Baschet

Discuţii maraton între patronii şi jucătorii din NBA. Urmează partea a II-a!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 19 October 2011

Negocierile dintre proprietarii şi jucătorii din NBA privind rezolvarea litigiului financiar dintre cele două părţi, care au început, marţi, în prezenţa unui mediator federal, s-au încheiat după 16 ore de discuţii şi urmează să fie reluate peste aproximativ opt ore, în cursul zilei de miercuri.

Cele două părţi s-au întîlnit marţi, la o hotel din New York, la ora locală 10:00, în prezenţa lui George Cohen, director în cadrul Serviciului federal de mediere şi consiliere (Federal Mediation and Conciliation Service, FMCS), o agenţie guvernamenatală, care a rezolvat un litgiu asemănător între jucătorii de fotbal şi patronii cluburilor din Major League Soccer. Negocierile au continuat timp de aproximativ 16 ore, pînă la ora locală 02:00 (09:00, ora României).

Luni, George Cohen se întîlnise separat cu reprezentanţii fiecărei părţi. Nici una dintre cele două părţi nu a făcut vreo declaraţie după finalizarea acestei şedinţe de negocieri, cea mai lungă de pînă acum între patronii şi sindicatul jucătorilor din NBA.

NBA a anulat, pe 11 octombrie, primele două săptămîni ale sezonului regulat 2011/2012 deoarece proprietarii cluburilor şi jucătorii nu s-au înţeles în privinţa unui nou acord de muncă. Sezonul regulat nu va începe aşadar la 1 noiembrie. Greva actuală, care durează de la 1 iulie, a fost decretată de proprietari cînd precedentul acord colectiv a expirat.

Este pentru a doua oară când se anulează meciuri din NBA, după ce în 1998-1999 sezonul a fost redus la 50 de meciuri (din 82) per echipă, tot din cauza unei greve.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.