Europa League

Scorul şi prestaţia de aseară au produs o ruşine fără precedent a Stelei în cupele europene » Cel mai penibil meci din istorie!!!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 21 octombrie 2011

Fraţii Costea şi ceilalţi stelişti au scris aseară cea mai neagră pagină a participării în Europa în cei 55 de ani de prezenţă în competiţiile intercluburi de pe continent

CLICK AICI PENTRU A VEDEA REZUMATUL VIDEO

0-5 la Haifa, cu o echipă care nu spune nimic în Europa. Doi eliminaţi, o prestaţie jenantă, plus un penalty ratat de Maccabi. Acestea au fost reperele unei seri istorice a Stelei, o istorie neagră însă, la care au fost părtaşi toţi, de la antrenorul Ilie Stan la căpitanul Bourceanu, de la achiziţiile verii, fraţii Costea, pînă la patronul Gigi Becali, aflat în tribună.

Deşi au mai fost cazuri în istoria participării Stelei în cupele europene cînd s-au încasat chiar şi mai mult de 5 goluri într-un meci şi s-au mai pierdut şi alte jocuri cu 0-5, totuşi, partida de aseară devine de departe cel mai penibil moment all-time.

Nici 0-5 cu PSG în 1997, care era totuşi campioana Franţei şi nici 0-5 cu Montpellier, în 1990, care era cîştigătoarea Cupei Franţei şi îi avea în componenţă pe celebrii Cantona şi Laurent Blanc, nu pot fi comparate cu ruşinea de aseară a Stelei, suferită în faţa unei formaţii fără nici o pretenţie europeană.

Înfrîngerile umilitoare ale Stelei în Europa
Data Meciul Competiţia
octombrie 2011 Maccabi Haifa - Steaua 5-0 Europa League, grupe
noiembrie 1999 Slavia Praga - Steaua 4-1 Cupa UEFA, turul 2
august 1998 Panathinaikos - Steaua 6-3 Liga Campionilor, play-off
octombrie 1993 Monaco - Steaua 4-1 Cupa Campionilor, tur preliminar
noiembrie 1990 Steaua - Montpellier 0-3 Cupa Cupelor, turul 2
octombrie 1990 Montpellier - Steaua 5-0 Cupa Cupelor, turul 2
octombrie 1968 Spartak Trnava - Steaua 4-0 Cupa Campionilor, turul 1
septembrie 1962 Botev Plovdiv - Steaua 5-1 Cupa Cupelor, turul 1


244 de meciuri a jucat Steaua în cupele europene

1956 a fost anul în care Steaua a disputat primul meci în cupele europene

5 ani au trecut de la ultima victorie a Stelei într-un meci în deplasare în grupele unei competiţii europene: 4-1 cu Dinamo Kiev, în septembrie 2006

"Meci pregătit prost de la cap la coadă. Jucători precum străinii care evoluează la Steaua în centrul defensivei, Iliev, Geraldo sau Martinovici, găseşti o grămadă la noi în Divizia B"
Mircea Rădulescu

Martinovici a plîns!
Nu toţi steliştii au rezistat scorului scris pe tabela din Haifa. Novak Martinovici a izbucnit în plîns în timpul unui interviu, după finalul partidei. "Sîntem penibili...praf! În viaţa mea n-am mai luat cinci goluri, mi-e ruşine. Mă pot gîndi că mai avem şanse să ne calificăm, dar cînd pierzi cu 0-5 e greu să rămîi optimist", a apucat să spună sîrbul, după care l-au podidit lacrimile!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.