Europa League

Certat de Gigi, Ilie Stan tremură » 3 decizii greşite în meciul cu Maccabi

Ilie Stan

Articol de Mădălin Răureanu  —  vineri, 21 octombrie 2011

Ilie Stan a avut primul mare şoc de la venirea ca antrenor pe banca Stelei, cu înfrîngerea, 0-5, contra israelienilor de la Maccabi Haifa. Chiar dacă a spus la finalul partidei că acest rezultat a fost doar un accident, Ilie Stan a luat cîteva decizii care au dus la acest deznodămînt dramatic

3 greşeli comise de Ilie Stan pentru meciul cu Maccabi:

1. A folosit un sistem de joc în premieră pentru Steaua în acest sezon. Ilie Stan şi-a trimis echipa într-un sistem 4-2-3-1, pe care Ronny Levy nu l-a folosit niciodată de la începutul sezonului. În primele partide ca antrenor la Steaua, 2-1 cu Oţelul şi 0-0 la Vaslui, Stan a preferat să joace 4-4-2, ca şi antrenorul israelian.

2. I-a luat de sus pe israelieni. Narcis Răducan a văzut-o pe Maccabi la ultimul meci din campionat şi nu a fost deloc impresionat de potenţialul echipei lui Elisha Levy. Ilie Stan a plecat de la premisa că adversarul este unul modest şi a trimis 4 atacanţi în primul "11": M. Costea, Tatu, Fl. Costea şi Nikolici. În această situaţie, singura şansă prin care cei 4 puteau fi puşi în valoare era ca Steaua să domine clar adversarul, să aibă o posesie foarte bună şi să-i aducă pe cei patru atacanţi cu mingea la picior cît mai aproape de poarta adversă.

3. Noul sistem de joc i-a adus pe unii dintre jucători în poziţii în care nu se simt deloc bine. Mihai Costea a jucat în banda dreaptă, postul lui preferat fiind de atacant stînga. Tatu a jucat în spatele lui Nikolici, poziţie care ar fi fost ideală pentru un jucător cu stilul lui Tibi Bălan, fără drept de joc pentru acest meci. Brazilianul e un jucător de explozie, cu viteză şi care preferă spaţiile. Aseară, în poziţie centrală, Tatu a fost departe de a-şi îndeplini sarcinile pe care acest post le cere. Ca o comparaţie, la Vaslui, brazilianul Wesley joacă în această poziţie.

Ce scuze ar avea Ilie Stan:
- a avut mulţi absenţi pentru meciul cu Maccabi. Lotul lui Ilie Stan a fost unul decimat de accidentări. Tănase, Prepeliţă, Tătăruşanu sau Gardoş au fost indisponibili, accidentaţi, în timp ce Brandan a fost suspendat.

- A fost nevoit să facă improvizaţii din lipsa soluţiilor. Pentru meciul cu Maccabi, Ilie Stan n-a avut în lot nici un mijlocaş dreapta şi a ales să schimbe sistemul de joc folosit în primele 2 meciuri de la venirea la Steaua, cînd pe acest post a fost folosit Prepeliţă.

"La cum a pregătit şi cum a făcut primul 11 Ilie Stan, nu puteam cîştiga niciodată acest meci. Fotbalul nu e la întîmplare, aşa cum a crezut antrenorul nostru"
Gigi Becali, patron Steaua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.