Liga 1

Comisie din foste glorii » Ţiţi Dumitriu propune la Steaua o metodă de a face transferuri

Articol de Ionuţ Petrişor  —  duminică, 23 octombrie 2011

Ţiţi Dumitriu are o propunere inedită pentru modul în care ar trebui să se facă transferurile la Steaua: mai mulţi mari stelişti să decidă ce jucători să fie aduşi


Steaua a adus în această vară zece jucători noi faţă de sezonul trecut, cheltuind circa 3,5 milioane de euro. Acestora li se adaugă deja stoperul Vlad Chiricheş de la Pandurii, care va ajunge în Ghencea la iarnă şi pentru care s-au plătit deja 700.000 de euro.
Chiar şi investind cel mai mult dintre echipele din Liga întîi în vară, Steaua e pe locul 8 în campionat, la zece puncte în spatele liderului Dinamo. Situaţia nu e cu nimic mai bună nici în Europa League, acolo unde roş-albaştrii sînt pe locul trei în grupă, cu două puncte, la patru puncte de locul secund, care ar duce în primăvară.

Iordănescu, Ienei, Hagi şi Lăcătuş să decidă
Fost tehnician în Ghencea, Ţiţi Dumitriu consideră că aceste rezultate sînt rodul proastei campanii de achiziţii din vară: "Am să-i propun lui Gigi Becali să facă un consiliu format din mai multe foste glorii care să decidă ce jucători să vină la Steaua. Numele propuse de mine sînt Anghel Iordănescu, Ienei, Lăcătuş şi Hagi. Aceşti oameni ar lucra pentru binele clubului chiar şi fără să primească bani, dar experienţa lor ar ajuta enorm clubul.

În anii de glorie ai Stelei, jucătorii erau urmăriţi atent, nu se aduceau la grămadă. Astfel i-ar salva şi banii lui Gigi Becali, nu i-ar mai arunca pe jucători care nu se adaptează. Au venit fotbalişti de la Craiova sau FC Argeş pe care s-au plătit mulţi bani, dar e greu să ai continuitate la Steaua dacă nu ai o mentalitate puternică, de învingător!".

7 trofee are în palmares Ţiţi Dumitriu ca antrenor principal la Steaua. El a cucerit 4 titluri, 2 Cupe şi o Supercupă a României

Multe transferuri, rezultate lipsă

Jucător - Suma plătită - Cine l-a adus
Gabi Matei 800.000 de euro Mihai Stoica
Vlad Chiricheş 700.000 de euro Gigi Becali
Alexandru Bourceanu 600.000 de euro Gigi Becali
Andrei Prepeliţă liber de contract Gigi Becali, Mihai Stoica
Tiberiu Bălan liber de contract Gigi Becali
Dorinel Popa 150.000 de euro Mihai Stoica
Leandro Tatu liber de contract Mihai Stoica
Stefan Nikolici 200.000 de euro Gigi Becali
Mihai Costea 1,4 milioane de euro Gigi Becali
Florin Costea liber de contract Gigi Becali
Raul Rusescu 100.000 de euro Mihai Stoica

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.