Altele

VIDEO » Marco Simoncelli a decedat la spital după un accident teribil în cursa de la Sepang!

Simoncelli se afla la cel de-al doilea sezon în Moto GP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 23 octombrie 2011

Marco Simoncelli (24 de ani, Honda) a decedat astăzi la spital după ce a fost implicat într-un accident şocant în cadrul Marelui Premiu de Moto GP de la Sepang.

Vezi AICI imagini şocante cu accidentul lui Simoncelli!

Acesta a pierdut controlul motocicletei sale şi a căzut chiar în faţa americanului Colin Edwards (Yamaha) şi a multiplului campion mondial Valentino Rossi (Ducati). Cei doi nu l-au mai putut evita, iar Simoncelli a rămas la pămînt. Casca i-a sărit de pe cap în momentul impactului şi nu l-a mai putut proteja. După jumătate de oră de la accident, oficialii au luat decizia de a anula cursa, oprită după numai două tururi. Edwards s-a ales cu un umăr dislocat, în timp ce Simoncelli a fost transportat de urgenţă la spital.

Iubita sa, venită să-l susţină, a urmărit şocată toate imaginile din zona boxelor, iar Valentino Rossi, un bun prieten al lui Marco, a stat îngrijorat la standurile echipei sale, aşteptînd noi informaţii. Din păcate, rănile suferite de Simoncelli au fost mult prea grave, iar italianul nu a mai putut fi salvat!

"Simoncelli a făcut un stop cardiorespirator din cauza impactului puternic şi a loviturilor grave la cap, gît şi piept. A fost intubat imediat, iar manevrele de resuscitare au durat aproximativ 45 de minute, dar au fost în van. La ora locală 16:56 (n.r. 11:56 în România), a fost declarat oficial mort", a explicat medicul italian Michele Macchiagodena într-o conferinţă de presă. Medicul şi-a găsit cu greu cuvintele pentru a explica situaţia, menţionînd şi că americanul Edwards va rămîne sub observaţie la clinica circuitului de la Sepang.

Decesul italianului vine la mai puţin de o săptămînă de la o altă tragedie. Dan Wheldon a murit şi el într-un accident în cursa de la Las Vegas din Indy Car. Este pentru prima dată după 8 ani cînd o cursă de Moto GP se soldează cu un deces după cel al lui Daijiro Katoh din 2003. Ultimul accident tragic din circuit a avut loc în septembrie 2010 la Moto 2, cînd Showa Tomizawa şi-a pierdut viaţa la Misano.

Echipele din Serie A vor ţine momente de reculegere înainte de meciurile de azi şi vor purta banderole negre în memoria pilotului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.