Tenis

Monica Niculescu a fost învinsă de Azarenka în ultimul act al turneului din Luxemburg cu 6-2, 6-2

Monica Niculescu va primi pentru performanţa sa 200 de puncte WTA şi 19.000 de dolari. FOTO Gulliver Getty Images

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tot ce i s-a întîmplat ieri româncei a fost o premieră, de la jocul în finală pînă la discursul ţinut în faţa spectatorilor


Monica Niculescu este invitată la centrul terenului în aplauzele spectatorilor. E emoţionată, pare stingheră şi nu ştie ce să facă. Zîmbeşte şi caută sprijin uitîndu-se spre Victoria Azarenka. Aceasta o încurajează în timp ce o aplaudă, parcă spunîndu-i că se descurcă foarte bine. Primeşte o tavă şi fotografii o asaltează, însă e o problemă, Monica ţine trofeul invers.

Lucrurile se corectează şi românca se poate bucura de momentul său. E momentul de la capătul primei sale finale de turneu WTA, disputată ieri în compania Victoriei Azarenka, a treia jucătoare a lumii. A fost, de fapt, cel mai scurt meci al Monicăi din Luxemburg, o oră şi 14 minute în care jucătoarea din Belarus s-a impus cu 6-2, 6-2. Minute care au rotunjit la 12 ore şi şase minute timpul petrecut pe teren.

"Un turneu minunat!"
Calificată la Turneul Campioanelor, Azarenka şi-a impus jocul în forţă pe fundul terenului şi a sufocat-o pe Monica. Lucru pe care i l-a spus, atunci cînd a coborît în teren, şi antrenorul său, Călin Ciorbagiu. "N-are rost să stai cu ea în raliuri. Dă drumul la joc, vino în faţă, dă-i pe mijloc!" au fost doar cîteva dintre sfaturile pe care Monica le-a aplicat mai bine în partea a doua a întîlnirii, cînd a reuşit să cîştige de două ori pe serviciul adversarei, dar Victoria a făcut-o de patru ori şi aşa s-a impus şi în setul al doilea tot cu 6-2.

"Vreau s-o felicit pe Victoria, care a jucat incredibil. E un turneu minunat, unde eu m-am simţit foarte bine, lucru care s-a văzut şi în orele petrecute pe teren", a spus glumind Monica la festivitatea de premiere. Azarenka a felicitat-o şi ea pe româncă şi i-a spus să se bucure de momentele pe care le trăieşte acum şi că acesta e abia începutul. Monica a avut un final de an plin de bucurii, iar de azi se poate relaxa şi gîndi în linişte la realizările sale pentru că sezonul 2011 e deja istorie.


Finalele jucătoarelor din România în 2011
Marbella: Irina Begu-Victoria Azarenka 3-6, 2-6
Fes: Simona Halep-Alberta Brianti 4-6, 3-6
Luxemburg: Monica Niculescu- Victoria Azarenka 2-6, 2-6

10 finale au jucat româncele în circuitul WTA în ultimii 4 ani

3 finale au cîştigat jucătoarele din România în ultimii patru ani, victoriile aparţinîndu-le Alexandrei Dulgheru (2) şi Soranei Cîrstea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.