Campionate

VIDEO » Fabregas a fost dat de gol, e RASIST! Imaginile care arată ce remarcă incredibilă a făcut la adresa lui Kanoute

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 25 October 2011

Spaniolii de la Canal Plus au lămurit scandalul izbucnit în prelungirile partidei FC Barcelona - Sevilla, 0-0, publicînd un video în care se vede clar cum jucătorul catalanilor, Cesc Fabregas, foloseşte cuvinte rasiste la adresa jucătorului Sevillei, Frederic Kanoute.

Mijlocaşul catalan a fost surprins de camerele TV în timpul dialogului cu atacantul andaluzilor, chiar cînd îi spunea lui Kanoute că este "puto negro de mierda", care în traducere liberă înseamnă "negru nenorocit şi de r***t". Fotbalistul de culoare din Mali a recţionat imediat şi l-a bruscat pe Fabregas, primind cartonaşul roşu. Fabregas tocmai ce negase oficial ieri că ar fi folosit orice apelativ rasist, motivînd că "am un tatuaj în arabă pe mînă, prietena mea e libaneză, nu aş face niciodată aşa ceva, sunt mai presus de un astfel de comportament".

Nu ar fi prima acuzaţie de acest gen pentru Barcelona. La două dintre meciurile cu Real Madrid din acest an, jucători ai catalanilor au fost acuzaţi şi anchetaţi pentru că au folosit apelative jignitoare la adresa rasei şi religiei adversarilor. Busquets i s-ar fi adresat lui Marcelo cu "maimuţă", iar David Villa lui Ozil cu "musulman de r***t", incident confirmat de jucătorul german de origine turcă. Probele video aduse de madrileni n-au fost însă luate prea în serios de UEFA şi nici de Federaţia spaniolă, cei doi scăpînd fără probleme mari.

1 - VEZI AICI VIDEO-UL CARE IL DA DE GOL PE FABREGAS (2:06)

2 - VEZI AICI VIDEO CU INCIDENTUL DINTRE VILLA ŞI OZIL

3 - VEZI AICI VIDEO CU INCIDENTUL DINTRE BUSQUETS ŞI MARCELO

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.